Pieter-Jan Lint

Koning van de plantaardige gastronomie

Chef-kok Pieter-Jan Lint laat je ervaren hoe gezond, creatief, veelzijdig & culinair hoogstaand de vegan keuken is.

Een training met Pieter-Jan Lint volgen?

Pieter-Jan heeft passie voor duurzame gastronomie en plantaardige voeding. De ambitieuze chef legt de focus op waardevolle alternatieve producten voor vlees, vis, eieren en zuivel. Na jaren ervaring in verschillende gastronomische restaurants, koksopleidingen, cateringwerk en eigen pop-ups opende hij in 2022 zijn eerste gastronomisch vegan restaurant, Amaranth. Met zijn restaurant ontving hij meteen (inter)nationale awards en heel wat belangstelling in de pers. Hij is een kok met een missie: de vegan levensstijl promoten. Daarom deelt Pieter-Jan zijn kennis over de plantaardige keuken in professionele opleidingen voor chefs via Horeca Forma. Hij schreef het boek 'De Basis -  Plantaardig' dat sinds september 2023 verkrijgbaar is.

In zijn 5 praktijkgerichte opleidingen neemt Pieter-Jan alle aspecten van de plantaardige keuken mee: van de basistechnieken en -producten, over groenten fermenteren tot vegan desserten en  lactosevrije sauzen, vegan dressings, en nog veel meer.

Meer info: www.pieterjanlint.com
Meer Horeca Forma trainers

Een training met Pieter-Jan Lint volgen?