3 special guests najaar 2025

Elk voor- en najaar nodigt Horeca Forma enkele special guests uit van topniveau. Vakexperts die hun stempel drukken met een exclusieve masterclass. Ontdek wie er dit najaar 2025 komt inspireren en of je bij de gelukkigen hoort die mogen deelnemen.
Dinsdag 26 augustus 2025

Programma Masterclasses najaar 2025

Deelname aan deze masterclasses is gratis

Special Guest #1: Pieter Fraeyman

Masterclass Belgische wijnen: wijntour Heuvelland. | 6 oktober in West-Vlaanderen

Sommelier van het jaar op zijn 29ste, drijvende kracht achter wijnatelier Sur Lattes, sommelier bij Hertog Jan at Botanic** en hij werkte mee aan het boek Wijnweekends in België. Wie bezig is met wijn, kent topsommelier Pieter Fraeyman. Trek met hem en andere wijnkenners met de elektrische fiets door West-Vlaamse wijndomeinen. Leer bij over de ranken én dranken, proef tijdens verschillende proeverijen en netwerk met gelijkgestemden en West-Vlaamse topwijnbouwers (Entre-Deux-Monts, Cense de l’Alouette, D’Hellekappelle). Inschrijven

Special Guest #2: Ben Brumagne

Masterclass Eetbare paddenstoelen van bos tot bord. | 13 oktober in de Franse Ardennen

Wildplukicoon en herborist Ben Brumagne trok de  hele wereld rond om te plukken en proeven. Met Het Wildplukboek en zijn bedrijf Forest To Plate bewijst hij dat onze natuur vol heerlijke ontdekkingen zit. Wandel mee door het wildplukdomein van Ben Brumagne en ontdek eetbare parels in het bos. Foodie is hij zeker, chefkok niet echt. Hij laat zich vergezellen door Chef Reinout Reniere. Een perfecte match tussen veld en vuur. Verwacht geen kampvuurromantiek, wél culinaire finesse. nschrijven

Special Guest #3: Meneer WatEetOns

Masterclass artisanale worst. | 3 november in Sint-Niklaas

Na het succes van z'n vorige Masterclass 'Ambachtelijke Charcuterie', keert de Amsterdamse Meneer WatEetOns nog een keer terug naar ons land. Via zijn workshops, artikels en boeken verspreidt hij z'n liefde voor zelfmaaktechnieken op een toegankelijke manier. Op 3 november leert hij ervaren (hulp)koks het ambacht van worst maken: verse en droge worsten, bloedworst, rookworst, etc. Het wordt wetenschappelijk, maar niet droog. De sappigheid die Meneer WatEetOns in zijn worsten steekt, komt ook terug in zijn humoristische uitleg. Inschrijven

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

  • De masterclasses zijn er voor ambitieuze professionals* die de basis al lang onder de knie hebben.
  • Voor zij die op zoek zijn naar verdieping, verfijning en uitwisseling met collega's die dezelfde drive delen. Meestal passen de thema's binnen een fine dining of gastronomische context. 

(*)vaste werknemers (Paritair Comité 302) en de werkgevers van wie de werknemers al Horeca Forma-opleidingen volgen. Andere werkgevers kunnen deze opleiding kiezen als kennismaking met Horeca Forma (één 'proefopleiding' per werkgever). 

Max 2 deelnemers/bedrijf