3 misverstanden over wild ontkracht

Wild in de keuken is een echte topper, zéker tijdens de eindejaarsfeesten! Maar waarop let je dan het best? En neem je met wildgerechten op de menu geen te groot risico? Wij weerleggen de drie grootste vooroordelen en tonen aan dat wild hipper is dan ooit.
Dinsdag 24 September 2019
  • Fabel 1: Wild is niet duurzaam

Met de opkomst van de vegetarische keuken zit de vleesconsumptie in moeilijk vaarwater. Maar dat is maar een deel van de waarheid. De vraag naar duurzaam geteeld kwaliteitsvlees is groter dan ooit.

En dat is precies waar wild in uitblinkt. Jagers investeren in een gezonde biotoop voor de dieren en de jachtwetgeving is streng voor overtreders.

  • Fabel 2: De foodcost van wildbereidingen is te hoog

Wild is en blijft een duur product, maar dat zorgt niet automatisch voor dure wildgerechten. Heb je inzicht in samenstelling van de wildrecepten, dan ken je de trucjes om de kostprijs de drukken.

Wildgerechten van rond de 25 euro verrassen je gasten, terwijl ze toch rendabel zijn.

  • Fabel 3: Wildgerechten zijn passé

De klassieke everzwijnenragout of eendenpaté mogen dan nog zo lekker zijn, de kans is groot dat je er enkel grote wildliefhebbers mee zult verleiden. Om te scoren met wild bij een breed publiek moet je durven innoveren.

Gelukkig kan je met dit edel vlees alle kanten op. Ooit al eens sushi van gerookte eend geproefd? Wildgerechten houden van een moderne twist, en dat weten creatieve chefs als geen ander.

Wat betekent wild voor jouw keuken?

Ontdek het tijdens onze training ‘Wildbereidingen'. Je neemt hedendaagse wildgerechten onder de loep. Denk bv. aan ree met fijne Thaise smaken of een saltimbocca van haas.

  • Hoe bereid je moderne wildgerechten?
  • En wat voor meerwaarde hebben ze voor je menukaart?  

Maar dat is niet alles. Je leert de kwaliteit van wildvlees beoordelen en je oefent technieken als ontbenen en versnijden. Samen nemen we de foodcost van wildgerechten onder de loep en stellen een correcte prijszetting op.

Professionele kookworkshop wildbereidingen

Volg een opleiding en leer wildbereidingen maken met een moderne twist. Zo ben je helemaal klaar voor de eindejaarsfeesten

Kalender & inschrijvingen