Food

Koken met kool, een lokale superfood

Koken met kool is cool. Zeker deze opleiding met topchef Sebastian Sandor. Met een mix van zijn aangeleerde technieken en jouw creativiteit, ontdek je wat de kool te bieden heeft in elk seizoen. Tientallen soorten en honderden combinaties. Laat je inspireren en zet onze lokale superfood om tot een smaakrijk geheel. 

één dag Voor alle niveaus Veggie

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Hoe je ‘t draait of keert, de kool is een winnaar. En met de technieken van groentechef Sebastian Sandor (L’Heritage) en jouw open mind win je er nog meer mee. Zo ga je op zoek naar onverwachte smaakbelevingen met de kool. Door flower sprouts te fermenteren, palmkool te pocheren en klassieke boerenkool te pureren. Om daarna zelf enkele harmonische koolgerechten op tafel te toveren, met kool als focus. Of component. Als voor-, tussen- of hoofdgerecht. Hoe dan ook, met kool win je. Aan creativiteit. Aan smaak. En aan klanten.

Wat ga je leren?

  • Je weet al hoe je kool bakt en het mes gebruikt. Maar Sebastian leert je ook specifieke snijtechnieken.
  • Na deze opleiding combineer je kolen van ‘t seizoen met andere ingrediënten tot een harmonieus gerecht.
  • Bakken, stoven, pureren, … en andere bereidingswijzen komen aan bod.
  • Je doet een ontdekking, want kool blijkt zoveel in petto te hebben: regionaal, een lage prijs voor een grote hoeveelheid, rijk aan vitaminen en met veel eigen smaak.
  • Je laat je creativiteit de vrije loop, denkt na over je keuzes. Zo zie je in dat kool centraal kan staan als een volwaardig gerecht, maar even goed dient als component ervan.

Ik zie mezelf als "vlees-chef", maar deze opleiding opende mijn ogen. Je kan met kool zoveel doen ... Nooit van gehoord op de hotelschool!

Jean Begy, 27 jaar, kok

Trainer

Sebastian Sandor. Meer trainingen met chefkok Sebastian Sandor?

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.