Samenwerking en communicatie, Werkbaar werk

Flexibel, assertief en collegiaal aan het werk Nieuw

Je flexibel opstellen bij verandering, het gedrag van je collega's en de gasten beter inschatten en respectvol ‘nee’ zeggen. Drie nuttige vaardigheden als horecamedewerker. Door deze bij te schaven groei je in deze opleiding naar een meer zelfzekere versie van jezelf. 

één dag Voor alle niveaus

Voorkennis vereist

Je kent de basisprincipes van effectieve communicatie én feedback geven. Zo niet? Volg dan minstens de opleiding 'Effectief communiceren: tips en tricks'.

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

De ontbijtservice wordt plots anders georganiseerd. Of de keuken past de menu aan. Misschien voeren ze structuurveranderingen door. Veranderingen, groot of klein, elke horecazaak kent ze. Maar hoe reageer jij in zulke situaties? Hoe dan ook is een stevig ontwikkeld aanpassingsvermogen handig. Nog een waardevolle vaardigheid in dat geval: het inschatten van andere gedragsstijlen. Want iedereen reageert anders. Tot slot leer je ook ‘nee’ zeggen. Je grenzen stellen. Zodat je op een respectvolle manier laat weten dat je dat extra werk of de avondshift niet kan overnemen. Resultaat? Je welzijn blijft in balans, met een zelfzekere houding in een voortdurend veranderende werkomgeving.

Wat leer je?

  • Na de opleiding stel je je flexibel op bij veranderingen en schat je het gedrag van collega’s en klanten beter in.
  • Je leert ook respectvol je grenzen stellen, assertief zijn, waardoor uitdagende situaties plots een stuk vlotter lopen.
  • Resultaat? Betere prestaties, een carrièreboost, een goede gezondheid, en je zelfzekere zelve op een werkvloer die voortdurend evolueert.

Trainer

Elan Learning

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding is voor horecamedewerkers, (beginnende) leidinggevenden en werkgevers* die al enkele communicatie-inzichten opdeden. Denk aan de Roos van Leary, de verhouding tussen zender en ontvanger, vraagstellingstechnieken én feedbacktechnieken… Het klinkt je welbekend. Toch niet? Volg dan de opleidingen 'Effectief communiceren: tips en tricks' en 'Zelfzeker feedback geven en ontvangen'.

 

*Zie onze algemene toelatingsvoorwaarden bovenaan deze webpagina.

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Dat kan! Ontdek meer over onze formule 'bedrijfsopleiding'.

Bedrijfsop
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
1. Effectief communiceren: tips en tricks -> 2. Zelfzeker feedback geven en ontvangen -> 3. Flexibel, assertief en collegiaal aan het werk. Aangevuld met Empower jezelf voor professionele en persoonlijke groei
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.