Fotoreportage: EHBO-cursus bij The Jane

In sterrenzaak The Jane komen de gasten àltijd op de eerste plaats. Deze gastvrijheid gaat sinds kort zo mogelijk nog een stapje verder, want de medewerkers volgden op 21 oktober een basiscursus EHBO van Horeca Forma. Ze weten nu hoe te reageren bij verslikking, snij- en brandwonden en zelfs bij een infarct.
1573043241

Focus, precisie en stressbestendigheid: zonder deze kwaliteiten is het nogal moeilijk om mee te draaien in de geoliede machine van The Jane. Deze EHBO-basisopleiding zou dus peanuts moeten zijn voor de getalenteerde jongens en meisjes van het sterrenrestaurant. Maar was dat ook zo? Oordeel zelf bij het bekijken van de foto's!

Een goed initiatief

In totaal waren 'The Janers' met meer dan 20 aanwezig op de opleiding. Onze trainers Ludo en Wendy gaven twee sessies tegelijk: één in het Engels en één in het Nederlands. Ook Nadja Anné was erbij, zij is Front Office Manager bij The Jane en volgt minstens één keer per jaar een Horeca Forma-training. Samen met management nam ze initiatief om een EHBO-opleiding op maat te organiseren. "Ons management vindt het belangrijk dat de collega’s op de hoogte zijn van de basis hulpverlening en zo gasten kunnen verzorgen of begeleiden waar nodig. Als je weet dat we dagelijks 150 gasten ontvangen, dan is dit echt meer dan de moeite waard,” vertelt Nadja. "Iedereen mocht zelf kiezen of ze wel of niet wouden meedoen op hun vrije dag. De meesten reageerden heel positief, omdat ze hier zowel privé als professioneel veel van konden opsteken."

EHBO-cursus-Horeca-Forma

Nadja Anné (Front Office Manager) en Isabelle Paesbrugghe (personal assistent  Nick Bril) oefenen met het omdoen van een draagdoek.

Elke seconde telt

Nadja was er zelf heel de dag bij. "Ik vond het heel interessant. Ik besef nu nog meer dat élke seconde telt in een noodsituatie. We weten nu hoe we een correcte manier de gasten kunnen helpen én op een zo snel mogelijke manier". Voor de rest waren er vooral veel collega's van de zaal aanwezig. "Het viel me op dat veel van onze buitenlandse chefs al een uitgebreide EHBO opleiding hadden gehad. De meesten pasten dan ook. Maar bv. Sebastian Feldbacher, de rechterhand van Nick (Bril, de chefkok-zaakvoerder, nvdr), was er wel bij en hij heeft er veel van opgestoken. En heel de week lang werden er nog eerstehulp-weetjes uitgewisseld op het werk. Dat was tof om te zien."

Nog heel de week lang werden er nog eerstehulp-weetjes uitgewisseld onder de collega's. Dat was tof om te zien.

Nadja Anné, Front Office Manager bij The Jane

"We plannen ook nog een opleiding brandbestrijding. Die beslissing kwam er n.a.v. de brand die we in maart meemaakten. Op zich heeft iedereen goed gereageerd, maar we voelen aan dat extra vorming hiervoor altijd welkom is. Daar gaan we dus in 2020 werk van maken."

Wil jij ook levens kunnen redden?

Plan een basiscursus EHBO op de werkvloer of schrijf je in voor de open EHBO-opleidingen.

Wacht er niet mee