Leuven en Gent zijn 16 nieuw opgeleide bartenders rijker

Zestien cursisten rondden afgelopen maand namelijk de bartenderopleiding ‘Learning for Life’ af. Tijdens een korte ceremonie ontvingen alle afgestudeerden hun certificaat en sindsdien dragen ze trots de titel van gekwalificeerd bartender.
Dinsdag 6 July 2021

Het afgelopen jaar was zwaar voor de horecasector. Er heerste op de diploma-uitreiking in Gent en Leuven dan ook een uitgelaten sfeer. Maar liefst zestien cursisten van het internationaal programma Learning for Life mochten hun bartendercertificaat in ontvangst nemen. Ook een belangrijk moment voor de lokale horecasector. De horeca draait bijna weer op volle toeren, dus heel wat horeca-uitbaters zijn dan ook naarstig op zoek naar gekwalificeerd barpersoneel. Deze nieuwe lichting bartenders komt dus zeker als geroepen.

De zestien cursisten uit Leuven en Gent hebben negen weken hard gewerkt voor het behalen van hun diploma. Gedurende meer dan 260 uur volgden ze een intensieve opleiding waarin ze leerden  om een bar te bemannen als een echte pro. Ze kregen daarnaast ook verschillende trainingen zoals een cursus gasten bedienen, verantwoord schenken en omgaan met 'lastige gasten'.  Daarnaast werd hen ook aangeleerd hoe ze cocktails kunnen maken en hoe ze hiervoor de prijs moeten bepalen. Het programma werd afgesloten met een stage waar hun kennis meteen in praktijk werd omgezet.  Deze opleiding betekent bovendien een belangrijke opstap naar de arbeidsmarkt . Meer dan de helft van de cursisten vond al een job. En ook de anderen zullen snel aan de slag kunnen in onze sector. 

Het programma was een samenwerking tussen Diageo, Horeca Forma, VDAB, stad Leuven en stad Gent.