Heb je hieraan gedacht? Praktische tips heropstarten achter de bar

Het is niet omdat iets niet gebruikt wordt, dat het nog netjes en proper is. Daarom deze professionele tips van onze experts Dave Aertgeerts, Geert Bruggeman en Peter Hernou voor een propere en smakelijke heropstart achter de bar.
Woensdag 5 May 2021

1. Producten met een smaakje

Tips van onze experts: was je koelkasten uit, vergeet zeker niet de rubberen kantjes van de deuren te ontsmetten of af te wassen met azijn. Toch nog last van die onaangename geur? Plaats een glas water in je frigo, deze zal geurtjes en smaken opnemen.  

2. Putjes en hun geurtjes

Ook de afvoeren zijn waarschijnlijk al enige tijd niet gebruikt en dat zorgt voor een vies geurtje. Een goedkope tip? Strooi sodakristallen in de afvoerputjes van de pompbak en de afvoer van je tapkraan. Laat ze een nachtje weken, zijn ze de volgende dag niet weg? Giet er dan een beetje water over.  

3. Ijsblokken met algen

Stond jouw ijsblokkenmachine tijdens de lockdown uit? Dan is de kans groot dat er een heleboel algen en schimmels zich gehuisvest hebben. Reinig je deze dus even grondig? 

4. Bittere koffie met een vreemd aroma

Ook je koffiemachine vraagt om de nodige aandacht. Bel je leverancier voor een reiniging van het toestel en vraag zeker of hij meteen even naar de waterfilters kijkt. Zorg ook voor verse koffiebonen. Diegene die er nog inzitten van voor de lockdown zijn hun aroma al lang verloren.  

5. Specerijen met te veel bestrijdingsmiddel

De afgelopen maanden werden er heel wat producten met sesamzaad, bloem, diepvriesproducten en specerijen uit de handel genomen omwille van een te hoog gehalte aan niet toegelaten bestrijdingsmiddel. In principe worden Horecauitbaters verwittigd, maar door de lockdown heeft men er een heel deel niet kunnen bereiken. Check dus deze website: FAVV - Productterugroepingen 

6. Limonades met een vreemd kleurtje

Dit geldt niet alleen voor limonades, maar alle producten met een houdbaarheidsdatum

7. Omarm je de chaos? 

Of richt je jouw bar in zodat je makkelijk en ergonomische kan werken. Ga na welke spullen er maar liggen rond te slingeren en welke je echt nodig hebt. 

Nog een laatste tip

Test al je machines een paar dagen op voorhand uit om te zien of ze nog optimaal werken. Niets zo vervelend en stressvol om de dag van de opstart te constateren dat er iets niet werkt (zoals het hoort).