Alles over loon- en arbeidsvoorwaarden in één sectorale Horecagids

Werkgevers en werknemers onderhandelen CAO’s. Het resultaat hiervan is samengevat in de sectorale horecagids van het Sociaal Fonds Horeca. Je vindt er meer informatie over de geldende loon- en arbeidsvoorwaarden in de horecasector.
Dinsdag 5 January 2021

De horecasector is met meer dan 58.000 ondernemingen en meer dan 130.000 werknemers in België één van de belangrijkste sectoren uit onze economie. Een belangrijke sector, maar ook een buitenbeentje. Arbeidsvoorwaarden die in andere sectoren uitzonderlijk zijn, komen in de horeca vaker voor (bijvoorbeeld nachtarbeid, arbeid op zon- en feestdagen …). De sectorale gids tracht die horecaspecifieke loon- en arbeidsvoorwaarden uit te leggen. Het is een handig document voor iedereen die werkt of wil werken in de horecasector.  

De gids is een uitgave van het Sociaal Fonds Horeca en het resultaat van jarenlang overleg tussen werkgevers en vakbonden, omgezet naar een bevattelijk document voor dagdagelijks gebruik. 

Je wenst up to date informatie over loon- en arbeidsvoorwaarden in de horeca?

Werkgevers en werknemers onderhandelen CAO’s. Het resultaat hiervan is samengevat in de sectorale horecagids van het Sociaal Fonds Horeca. Een handig instrument voor iedereen die werkt of wil werken in de horeca. 

Raadpleeg de sectorale gids Horeca 2023

Gedrukte exemplaren beschikbaar via WSF Horeca 

Via het Waarborg & Sociaal Fonds Horeca kan je een gedrukt exemplaar aanvragen.

 

Tags:

  • Horecatips en inspiratie