Van basissaus naar grensverleggende saus
Waaraan herken je een goede kok? Aan de saus. In deze opleiding start je met de basis. Je leert de finesses van klassieke sauzen om ze te vertalen naar lichte, uitgebalanceerde, wereldwijde varianten. Niet zomaar een streepje op het bord maar een persoonlijke handtekening voor jou als kok.
Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:
- Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
- Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
- Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.
Over deze opleiding
Van klassieke demi-glace tot swingende salsa. Sauzen hebben één ding gemeen: ze tillen je gerecht naar een hoger niveau. De pure smaken van vis, vlees en groenten krijgen extra punch.
Tenminste … als de sauzen volgens de regels van de kunst bereid zijn. Dat is wat meesterchef Sebastian Sandor je leert. Eerst terug naar de basistechnieken om dan te springen naar avontuurlijke en internationale afgeleiden.
Wat je hiervoor nodig hebt? Een gezonde portie nieuwsgierigheid en durf. De guts om je blik verbreden. Om eens over het muurtje te kijken naar keukens over de grens.
Wat ga je leren?
- Welke vlees-, vis-, groentesauzen en welke moderne en internationale varianten er bestaan.
- De basistechnieken om sauzen te maken en af te werken.
- Hoe je klassieke sauzen een moderne lichte twist geeft.
- Out of the box denken en andere culturen op je bord toveren.
Trainer
Sebastian Sandor. Meer trainingen met chefkok Sebastian Sandor?
Agenda
Van basissaus naar grensverleggende saus
- maandag 16 oktober 2023 - 10:00 - 16:00
Gratis parking op de campus. Busverbinding vanuit Kortrijk station.
Van basissaus naar grensverleggende saus
- maandag 23 oktober 2023 - 10:00 - 16:00
Gratis parking aan locatie. Bus 284 halte Haacht Mercatorlaan vanuit Leuven station.
Van basissaus naar grensverleggende saus
- maandag 26 februari 2024 - 10:00 - 16:00
Gratis parking voor de deur.
Van basissaus naar grensverleggende saus
- dinsdag 27 februari 2024 - 10:00 - 16:00
Gratis parking vlakbij. Bus n°11 vanuit station Genk.
Prijs
Gratis deelnameGoed om weten
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.