Food

Van basissaus naar grensverleggende saus

Waaraan herken je een goede kok? Aan de saus. In deze opleiding start je met de basis. Je leert de finesses van klassieke sauzen om ze te vertalen naar lichte, uitgebalanceerde, wereldwijde varianten. Niet zomaar een streepje op het bord maar een persoonlijke handtekening voor jou als kok.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Van klassieke demi-glace tot swingende salsa. Sauzen hebben één ding gemeen: ze tillen je gerecht naar een hoger niveau. De pure smaken van vis, vlees en groenten krijgen extra punch.

Tenminste … als de sauzen volgens de regels van de kunst bereid zijn. Dat is wat meesterchef Sebastian Sandor je leert. Eerst terug naar de basistechnieken om dan te springen naar avontuurlijke en internationale afgeleiden.

Wat je hiervoor nodig hebt? Een gezonde portie nieuwsgierigheid en durf. De guts om je blik verbreden. Om eens over het muurtje te kijken naar keukens over de grens.

Wat ga je leren?

  • Welke vlees-, vis-, groentesauzen en welke moderne en internationale varianten er bestaan.
  • De basistechnieken om sauzen te maken en af te werken.
  • Hoe je klassieke sauzen een moderne lichte twist geeft.
  • Out of the box denken en andere culturen op je bord toveren.

Trainer

Sebastian Sandor. Meer trainingen met chefkok Sebastian Sandor?

Agenda

Van basissaus naar grensverleggende saus

  • maandag 19 mei 2025 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Inschrijven bijna volzet

Van basissaus naar grensverleggende saus

  • maandag 29 september 2025 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Atelier 833, Hundelgemsesteenweg 833 A, 9820, Merelbeke

(Google Maps)

Gratis parking voor de deur

Van basissaus naar grensverleggende saus

  • dinsdag 30 september 2025 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.