Food

Koekjes van eigen deeg

Leer alles over de verschillende bereidingsprocessen van een regenboog aan koekjes en gebakjes. Ontdek de geheimen achter de perfecte ganache en mousses tijdens deze opleiding.

één dag Basis

Wie heeft recht op de gratis opleidingen van Horeca Forma?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers, extra's en werkstudenten)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Over deze opleiding

Deze training is de ééndaagse variant van de vroegere 2-daagse training 'Koekjes & gebak'.

Tijdens deze opleiding doorloop je het volledige bereidingsproces van verschillende desserten. Je leert meer over de grondstoffen, de verschillende deegbereidingen, het bakproces en de bewaring. Hierna kan je als de beste mousses of geleien binden

Wat ga je leren?

  • De grondstoffen juist te kiezen.
  • Alles over: zet-, kruimel-, wrijf-, kook- en roerdegen, zet- of kruimeldegen met bakpoeder, biscuit en cakebeslag.
  • De factoren die boterdeeg beïnvloeden, zoals de oventemperatuur. 
  • De bewaring van desserten
  • Bindingen van mousses en geleien
  • Emulsies, ganache montée en boterroom maken

Trainer

Patisserie D'Hollander 

Agenda

Koekjes van eigen deeg

  • maandag 15 november 2021 - 10:00 - 16:00
Wommelgem

Patisserie Dhollander, Herentalsebaan 196, 2160, Wommelgem

(Google Maps)

Gratis parking voor de deur.

Koekjes van eigen deeg

  • maandag 14 februari 2022 - 10:00 - 16:00
Wommelgem

Patisserie Dhollander, Herentalsebaan 196, 2160, Wommelgem

(Google Maps)

Gratis parking voor de deur.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.