Food

Creatief culinair met granen en zaden

Granen en zaden, het nieuwe goud in de keuken? Zeker wel, want het zijn de ideale vervangers voor klassiekers zoals aardappelen. Onze boodschap: Think out of the box. Met de technieken uit deze opleiding, van pekelen tot poffen, kan je alle kanten uit.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Amarant, bulgur, couscous … Er zijn meer granen en zaden dan letters in het alfabet. En dan hebben we het nog niet over de technieken: poffen, roosteren, sauzen binden, zelfs pekelen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Innovatiechef Piet Vansteenbergen neemt je mee op verkenning. Hij vertelt je niet alleen over de rijkdom van deze gewassen, hij toont ook hoe ze klassieke technieken vervangen. Een ganache binden zonder room? Een koekje met havermeel? Krokantje met geroosterde boekweit? Zo verwen je zowel vegans, gasten met glutenintolerantie als culinaire recensenten.

Wat ga je leren?

  • Na de eerste hap theorie, rol je zo de praktijk in. Zo weet je voor de start dat je granen met te veel zout taai worden. Of wat een goede vervanger van het dure chiazaad is.
  • Pekelen, poffen, roosteren, krokant maken, crèmes en emulsies creëren … De technieken toepasbaar op granen en zaden zijn eindeloos. Piet leert je hoe je ze creatief in je keuken gebruikt en klanten verrast met nieuwe smaken en texturen.
  • Je maakt kennis met de gastronomische mogelijkheden van granen en zaden. Wie denkt aan geitenwollensokken, volgt beter een andere opleiding.

Trainer

Piet Van Steenbergen. Meer trainingen met chef Piet

Deze opleiding is enkel mogelijk als bedrijfsopleiding

Organiseer deze opleiding voor een groep collega's bij jou in de zaak.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.