Gastvriendelijkheid en Bediening

Is dat (nog) beleefd? Etiquette van deze tijd Nieuw

Etiquette gaat echt niet over ‘chique’ doen. Neen, het draait vooral rond goede manieren en respect. Hoe ga je op een professionele én hartelijke manier om met je gasten, zodat iedereen zich welkom voelt? Weet jij het nog in onze diverse samenleving anno 2023? Na deze opleiding zie je (weer) klaar!

één dag Voor alle niveaus

Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Etiquette in de zaal'. De opleidingsinhoud is lichtjes gewijzigd.

Moderne tijden vragen om moderne etiquetteregels. En al zeker in de horeca. Je kent misschien de klassiekers, maar werken die vandaag de dag nog? En hoe zit het met de ongeschreven regels, ben jij nog mee? Willen vrouwen per definitie als eerste bediend worden? Wie kijk je beter niet in de ogen (schijnt cultuurgebonden te zijn!)? Hoe discreet ga je om met, bv., een voedselintolerantie bij één van je gasten?

Zoveel vragen, en etiquette- en gastvrijheidsexpert Kevin Strubbe beantwoordt ze allemaal tijdens deze opleiding speciaal voor horecamensen. Het wordt een dag vol inspirerende voorbeelden. Hierna ben je in staat om bij iedereen (gasten én collega's) hartelijk en professioneel over te komen. Met een beter bedrijfsimago en persoonlijke groei als gevolg.

Wat ga je leren?

  • Je begint met de klassieke, basis etiquetteregels voor de horeca.
  • Je ontdekt de moderne, hippe variant van etiquette, rekening houdend met andere culturen, nationaliteiten, de LGBTQIA+ gemeenschap, … Zo werk je aan een inclusieve horecazaak waar zoveel mogelijk mensen zich welkom voelen.
  • Je voorkomt gênante situaties en schaamrood op je wangen, omdat je de ongeschreven regels en normen beter begrijpt. Een boost voor je zelfvertrouwen.
  • Na deze opleiding heb je een aanzet tot werkplan op maat van je bedrijf met vaste afspraken.

Voor wie?

Welke rol je ook invult in een horecabedrijf, van bediening of onthaal tot salesmanager of technische dienst, tijdens deze opleiding leer je altijd iets bij.

“Etiquetteregels zijn vergelijkbaar met verkeersregels. Ken je de verkeersregels niet, dan kan je botsen met een andere auto. Ken je de etiquetteregels niet, dan kan je botsen met een andere persoon...”

Kevin Strubbe, trainer

Trainer

ETH (Kevin Strubbe). Meer info en meer trainingen met Kevin Strubbe?

Agenda

Is dat (nog) beleefd? Etiquette van deze tijd

  • maandag 20 maart 2023 - 10:00 - 16:00
Brugge

Green Park Hotel Brugge, Chartreuseweg 20, 8200, Brugge

(Google Maps)

Gratis parking aan het hotel.

Is dat (nog) beleefd? Etiquette van deze tijd

  • woensdag 17 mei 2023 - 10:00 - 16:00
Leuven

Novotel Leuven, Vuurkruisenlaan 4, 3000, Leuven

(Google Maps)

Gratis parkeerplaatsen beperkt. Betalend parkeren onder het hotel. Station Leuven op 10min wandelen.

Deze opleiding liever in je bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma