Wat ga ik allemaal leren?

Onder begeleiding van professionele chefs leer je eenvoudige snacks en basisgerechten te bereiden zoals overheerlijke verse pastagerechten, lekkere malse stoofpotjes, een dame blanche met zelfgemaakt roomijs en nog zoveel meer!

Je leert alles over warme en koude keukenbereidingen. Van de mise-en-place en het fijn snijden van groenten en fruit tot uiteenlopende technieken om vlees, gevogelte, vis en nagerechten op een correcte manier te bereiden. Bovendien leer je om deze gerechten ook mooi te presenteren. En dat helemaal gratis en voor niks!

Is het iets voor mij?

Ja, als je:

  • 18+ bent. 
  • Werkzoekend bent, of beschikbaar op het moment van de opleiding.
  • Veel zin hebt om in de horeca te werken, maar nog een extra duwtje in de rug nodig hebt.
  • Woont in regio Mechelen of je kan verplaatsen naar daar.
  • Eerdere horeca-ervaring is niet nodig, deze opleiding is geschikt voor beginners.
  • Deze opleiding is ook geschikt voor anderstaligen, want wij voorzien een voortraject Nederlands van 22 januari tot 26 januari én Nederlandse lessen tijdens de opleiding.

Wanneer?

  • Vanaf 29 januari 2024 volg je 9 weken opleiding van maandag tot vrijdag van 9u tot 15u30. Deze opleiding is dus niet combineerbaar met een vaste job.
  • Vanaf 22 april 2024 ga je 8 weken op stage in een horecazaak bij jou in de buurt.
  • Tijdens de stage volg je het uurrooster van de horecazaak.

Waar?

  • In een professionele keuken in Yellow-Red KV Mechelen in het AFAS Stadion (Kleine Nieuwedijkstraat 53, 2800 Mechelen)
  • Je zal ook een stage volgen in een horecazaak. We zoeken samen een stageplek bij jou in de buurt!  

Prijs (gratis)

  • Deelname is gratis.
  • Deze opleiding wordt 100% gefinancierd door CVO LBC Mechelen, Horeca Forma en VDAB.
  • Als je bent ingeschreven als werkzoekende bij VDAB, dan behoud je het recht op je (werkloosheids)uitkering.
  • Het vervoer wordt vergoed (bv. trein/busabonnement of kilometervergoeding).
  • Eventuele kinderopvang wordt ook terugbetaald.

Wat betekent dit voor mijn cv?

Na deze opleiding mag je jezelf een professionele keukenmedewerker of hulpkok noemen, want je ontvangt een erkend certificaat. Je krijgt trouwens ook persoonlijke begeleiding bij je zoektocht naar een job. Want de kers op de taart is natuurlijk een arbeidscontract bij een horecazaak waarmee het goed klikt! 

Hoe inschrijven?

Vul eenvoudig het inschrijvingsformulier in met je gegevens. Onze trajectbegeleider, Mayan, neemt vervolgens contact met je op om je uit te nodigen voor een boeiende infosessie op 19 december 2023 of 15 januari 2024. Dit is jouw eerste stap naar een smaakvolle toekomst als hulpkok!

Info voor bedrijven

Baat je een horecazaak uit in regio Mechelen én heb je een openstaande vacature in de keuken? Dan kan je je nu al aanmelden als kandidaat-stagebedrijf. Belangrijk is dat je onze stagiair-keukenmedewerker of stagiair-hulpkok wil begeleiden en coachen op de werkvloer. 

Je kan ook helpen om de komende weken deze opleiding mee bekend te maken. Bv. door een poster uit te hangen, een berichtje te delen op je sociale media,... De zoektocht naar cursisten is namelijk pas gestart en jouw hulp is meer dan welkom.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar Mayan via mayan.praats@horecaformavlaanderen.be

Contactpersoon

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Onze collega, Mayan, helpt je graag verder. Hij is bereikbaar via telefoon, Whatsapp of e-mail.

Mayan Praats

Trajectbegeleider Antwerpen