Info in't kort...

 • Wat? Praktijkgerichte opleiding tot bartender. Stap voor stap leer je de (basis)technieken van koude en warme dranken: alcoholvrije drankjes, wijn, cocktails, cappuccino's & latte macchiato's, enz. Je leert al doende en op het einde draai je 3 weken mee in een echte bar.

 • Waar & wanneer? De workshops en lessen vinden plaats in Vilvoorde van 14 oktober tot 22 november 2024. Het is een voltijdse opleiding, dus niet combineerbaar met een andere opleiding of een job. Nadien, van 26 november tot 18 december, volg je een stage van 3 weken in de buurt van je woonplaats

 • Prijs?  Gratis aangeboden door Diageo, Horeca Forma, VDAB en Stad Vilvoorde.

 • Voor wie? Voor werkzoekende volwassenen die aan de slag willen als bartender en vanaf 14 oktober 2024 beschikbaar zijn om overdag de opleiding te volgen.

 • Wat levert het op? Een diploma van bartender (VDAB-erkend) en een job, natuurlijk! Je krijgt ook de mogelijkheid om het examen voor WSET Level 1 in spirits te doen.

Interesse? Laat nu van je horen!

Neem contact met ons op als vragen hebt of graag meer informatie wenst.

Laat hier je gegevens achter

In 't lang ...

Past het in mijn agenda?

Ja, als je beschikbaar bent vanaf 14 oktober 2024:

 • De eerste 6 weken (14 oktober - 22 november 2024) volg je opleiding van maandag tot vrijdag, van 9u tot 16u30. Je kan de opleiding dus niet combineren met een vaste job.
 • Nadien volg je 3 weken een stage in een horecazaak bij jou in de buurt (26 november - 18 december 2024). Tijdens die periode volg je het uurrooster van de horecazaak waar je stage zal lopen.

Waar moet ik zijn?

 • De opleiding vindt plaats in Bar Batard - Asiat Park Vilvoorde, Mechelsesteenweg 255, 1800 Vilvoorde
 • Je zal ook een stage volgen in een horecazaak. We zoeken samen een stageplek bij jou in de buurt!

Is het iets voor mij?

Ja! Als...:

 • Je 18+ bent
 • Je in de regio Vilvoorde
 • Beschikbaar bent tijdens de opleidingsperiode (omdat je werkzoekend bent, schoolverlater bent, ...)
 • Eerdere horeca-ervaring is niet nodig, deze opleiding is geschikt voor beginners.

Kan ik dat betalen?

 • Ja, want deelname is gratis. Deze opleiding wordt 100% gefinancierd door Diageo, Horeca Forma, VDAB en Stad Vilvoorde.
 • Als je bent ingeschreven als werkzoekende bij VDAB, dan behoud je het recht op je werkloosheidsuitkering.
 • Het vervoer wordt vergoed (bv. trein/busabonnement of kilometervergoeding)
 • Eventuele kinderopvang wordt ook terugbetaald.

Wat ga ik allemaal leren?

Waar zullen we beginnen?

... Tientallen cocktailrecepten, wijnen degusteren, latté's maken, een tapcursus, schenk- en serveertechnieken,... Deze bartenderopleiding is echt 'all-in'! En dat voor de prijs van nul (!) euro, in amper 2 maanden, met toptrainers én individuele hulp bij je zoektocht naar werk. Dat vind je nergens anders. Benieuwd wat het beroep van bartender inhoudt?

Wat betekent dit voor mijn CV?

Na deze opleiding mag je jezelf een professionele bartender noemen, want je ontvangt het VDAB-erkend certificaat van bartender. Je hebt ook de mogelijkheid om het examen voor WSET Level 1 in spirits te doen. Bovendien krijg je ook persoonlijke begeleiding bij je zoektocht naar een job als bartender. Da's mooi meegenomen, toch?

Zij gingen jou voor ...

De opleiding is supergoed in elkaar gestoken. 't Is een korte maar intense opleiding. Maar het wordt op een niet-schoolse manier gebracht, het is op een leuke manier. Zeker met de begeleiders en de groep van zeer gemotiveerde mensen met dezelfde interesses. Dat schept meteen een band.

Yaël (19), volgde de bartenderopleiding in 2021 en werkt nu bij restaurant Baracca in Leuven

Vragen of inschrijven?

Zin om deel te nemen aan onze bartenderopleiding in Vilvoorde? Laat dan snel je contactgegevens achter via het formulier hieronder! We nemen snel contact met je op en sturen je een uitnodiging voor een gezellige infodrink op 17/09 of 30/09. Tijdens deze infodrink krijg je alle informatie over de opleiding en leren we elkaar beter kennen. Mis het niet!

Info voor bedrijven

Baat je een horecazaak uit in regio Vilvoorde én heb je een openstaande vacature bar/zaal? Dan kan je je nu al aanmelden als kandidaat-stagebedrijf. Belangrijk is dat je onze stagiair-bartender 3 weken wil begeleiden en coachen in december 2024.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar Karlien: karlien.vanloon@horecaformavlaanderen.be of 0476 4770 82.

Learning for life, een initiatief van Diageo

De bartenderopleiding is een "Learning for Life" opleidingstraject en is een initiatief van Diageo, wereldleider in sterke dranken. Het project bereidt jongvolwassenen voor op een carrière in bartending en hospitality. Het project werd al in 40 landen wereldwijd succesvol gelanceerd en heeft een impact op meer dan 120.000 mensen. In ons land is er een samenwerking met Horeca Forma, VDAB en verschillende Vlaamse steden. 

Vragen of meer info?

Vragen over de bartenderopleiding of gewoon nieuwsgierig naar meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met onze trajectbegeleider, Karlien.

Karlien Van Loon

Trajectbegeleider Antwerpen