Info in't kort ...

  • Wat? Praktijkgerichte opleiding tot bartender. Stap voor stap leer je de (basis)technieken van koude en warme dranken: alcoholvrije sapjes, wijn, cocktails, cappuccino's & latte macchiato's, enz. Je leert al doende en op het einde draai je 3 weken mee in een echte bar.

  • Waar & wanneer? De workshops en lessen vinden plaats in centrum Antwerpen in najaar 2023.

  • Prijs?  Gratis aangeboden door de organisatoren: Diageo, Horeca Forma, VDAB en Stad Antwerpen.

  • Voor wie? Voor (werkzoekende) volwassenen die aan de slag willen als bartender.

  • Wat levert het op? Een diploma van bartender (VDAB-erkend) en een job, natuurlijk!

Heb je interesse in deze opleiding? Stel je dan nu kandidaat voor de opleiding en laat je gegevens achter via het formulier. Kort nadien neemt onze collega, Mayan Praats, contact met je op. 

Ik heb interesse en/of wil meer informatie

De opleiding is supergoed in elkaar gestoken. 't Is een korte maar intense opleiding. Maar het wordt op een niet-schoolse manier gebracht, het is op een leuke manier. Zeker met de begeleiders en de groep van zeer gemotiveerde mensen met dezelfde interesses. Dat schept meteen een band.

Yaël (19), volgde de bartenderopleiding in 2021 en werkt nu bij restaurant Baracca

Vragen of inschrijven?

Toon hier jouw interesse voor de opleiding. Kort nadien neemt onze collega, Mayan, contact met je op. 

Belangrijk: hou je mails goed in de gaten!

Info voor bedrijven

Baat je een horecazaak uit in Antwerpen én heb je een openstaande vacature bar/zaal? Dan kan je je nu al aanmelden als kandidaat-stagebedrijf. Belangrijk is dat je onze stagiair-bartender wil begeleiden en coachen op de werkvloer. 

Je kan ook helpen om de komende weken de bartenderopleiding mee bekend te maken. Bv. door een poster uit te hangen, een berichtje te delen op je sociale media, ... De zoektocht naar cursisten is namelijk pas gestart en jouw hulp is meer dan welkom.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar Mayan Praats: m.praats@horecaformavlaanderen.be.

Mayan Praats

Trajectbegeleider Antwerpen

Ook in Gent ...

Wist je dat de bartenderopleiding in het najaar van 2023 ook naar Gent komt? Meer info over de bartenderopleiding in Gent.

Learning for Life, een initiatief van Diageo

De bartenderopleiding is een "Learning for Life" opleidingstraject en is een initiatief van Diageo, wereldleider in sterke dranken. Het project bereidt jongvolwassenen voor op een carrière in bartending en hospitality. Het project werd al in 40 landen wereldwijd succesvol gelanceerd en heeft een impact op meer dan 120.000 mensen. In ons land is er een samenwerking met Horeca Forma, VDAB en verschillende Vlaamse steden.