Info in't kort ...

  • Wat? Praktijkgerichte opleiding tot bartender. Stap voor stap leer je de (basis)technieken van koude en warme dranken: alcoholvrije sapjes, wijn, cocktails, cappuccino's & latte macchiato's, enz. Je leert al doende en op het einde draai je 3 weken mee in een echte bar.

  • Waar & wanneer? De workshops en lessen vinden plaats in centrum Antwerpen van 9 oktober 2023 tot 15 december 2023.

  • Prijs?  Gratis aangeboden door de organisatoren: Diageo, Horeca Forma, VDAB en Stad Antwerpen.

  • Voor wie? Voor (werkzoekende) volwassenen die aan de slag willen als bartender.

  • Wat levert het op? Een diploma van bartender (VDAB-erkend) en een job, natuurlijk!

>> Lees meer: uitgebreide info 

Toon je interesse in een bartenderopleiding voorjaar 2024

De bartenderopleiding in Antwerpen is volzet, dus inschrijven voor deze editie is helaas niet meer mogelijk.

Heb je interesse om in voorjaar 2024 een bartenderopleiding te volgen? Bezorg ons dan snel jouw gegevens en bemachtig een plaatsje op onze wachtlijst!

Laat hier je gegevens achter!

De opleiding is supergoed in elkaar gestoken. 't Is een korte maar intense opleiding. Maar het wordt op een niet-schoolse manier gebracht, het is op een leuke manier. Zeker met de begeleiders en de groep van zeer gemotiveerde mensen met dezelfde interesses. Dat schept meteen een band.

Yaël (19), volgde de bartenderopleiding in 2021 en werkt nu bij restaurant Baracca

Vragen of inschrijven?

Je kan je helaas niet meer inschrijven voor de opleiding in Antwerpen, want deze is volzet. 

We organiseren in voorjaar 2024 opnieuw een bartenderopleiding in Brugge/Oostende, Leuven en Hasselt. Heb je interesse om in één van deze steden deel te nemen of wens je alvast meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in. De trajectbegeleider van Horeca Forma neemt met jou contact op.

Veelgestelde vragen

Info voor bedrijven

Baat je een horecazaak uit in Antwerpen én heb je een openstaande vacature bar/zaal? Dan kan je je nu al aanmelden als kandidaat-stagebedrijf. Belangrijk is dat je onze stagiair-bartender wil begeleiden en coachen op de werkvloer. 

Je kan ook helpen om de komende weken de bartenderopleiding mee bekend te maken. Bv. door een poster uit te hangen, een berichtje te delen op je sociale media, ... De zoektocht naar cursisten is namelijk pas gestart en jouw hulp is meer dan welkom.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar Mayan Praats: m.praats@horecaformavlaanderen.be.

Contact

Blijf niet met je vragen zitten! Onze collega Mayan helpt je graag verder.

Mayan Praats

Trajectbegeleider Antwerpen

Ook in Gent ...

Wist je dat de bartenderopleiding in het najaar van 2023 ook naar Gent komt? Meer info over de bartenderopleiding in Gent.

Learning for Life, een initiatief van Diageo

De bartenderopleiding is een "Learning for Life" opleidingstraject en is een initiatief van Diageo, wereldleider in sterke dranken. Het project bereidt jongvolwassenen voor op een carrière in bartending en hospitality. Het project werd al in 40 landen wereldwijd succesvol gelanceerd en heeft een impact op meer dan 120.000 mensen. In ons land is er een samenwerking met Horeca Forma, VDAB en verschillende Vlaamse steden.