Wat ga ik allemaal leren?

Onder begeleiding van professionele chefs leer je eenvoudige snacks en basisgerechten te bereiden zoals overheerlijke verse pastagerechten, lekkere malse stoofpotjes, een dame blanche met zelfgemaakt roomijs en nog zoveel meer!

Je leert alles over warme en koude keukenbereidingen. Van de mise-en-place en het fijn snijden van groenten, fruit, vlees en vis tot uiteenlopende technieken om vlees, gevogelte, vis en nagerechten op een correcte manier te bereiden. Bovendien leer je om deze gerechten ook mooi te presenteren. En dat helemaal gratis en voor niks!

Heb je interesse?

Wil je graag meedoen aan deze opleiding? Laat snel van je horen, want het aantal plaatsen is beperkt. Onze collega, Sofie, contacteert je voor één van onze infodrinks op dinsdag 13 september of dinsdag 20 september.

Ja, ik heb interesse!

Is het iets voor mij?

Ja, als je:

  • 18+ bent. 
  • Werkzoekend bent, of beschikbaar op het moment van de opleiding.
  • Veel zin hebt om in de horeca te werken, maar nog een extra duwtje in de rug nodig hebt.
  • Woont in regio Sint-Truiden of je kan verplaatsen naar daar.
  • Eerdere horeca-ervaring is niet nodig, deze opleiding is geschikt voor beginners.
  • Deze opleiding is ook geschikt voor anderstaligen, want wij voorzien Nederlandse lessen tijdens de opleiding. 

Wanneer?

  • Van 10 oktober tot en met 2 december 2022 volg je opleiding van maandag tot vrijdag van 9u tot 15u30. Deze opleiding is dus niet combineerbaar met een vaste job.
  • Zin om aan de slag te gaan als keukenmedewerker? Dan volg je nadien, van 5 december tot 18 december 2022, nog twee weken stage in een horecazaak. 
  • Wil je graag doorgroeien tot hulpkok? Dan moet je eerst slagen voor de test als keukenmedewerker en ga je aansluitend 10 weken op werkplekleren, van 5 december 2022 tot 12 februari 2023, in een horecazaak.

Tijdens de stage of het werkplekleren volg je het uurrooster van de horecazaak.

Waar?

  • In een professionele keuken in WZC ’t Meiland in Sint-Truiden (Schurhoven 74, 3800 Sint-Truiden).
  • Je zal ook een stage volgen in een horecazaak. We zoeken samen een stageplek bij jou in de buurt!  

Prijs (gratis)

  • Deelname is gratis.
  • Deze opleiding wordt 100% gefinancierd door CVO Cursa, CVO De Verdieping, Horeca Forma en VDAB.
  • Als je bent ingeschreven als werkzoekende bij VDAB, dan behoud je het recht op je werkloosheidsuitkering.
  • Het vervoer wordt vergoed (bv. trein/busabonnement of kilometervergoeding).
  • Eventuele kinderopvang wordt ook terugbetaald.

Wat betekent dit voor mijn cv?

Na deze opleiding mag je jezelf een professionele keukenmedewerker of hulpkok noemen, want je ontvangt een erkend certificaat. Je krijgt trouwens ook persoonlijke begeleiding bij je zoektocht naar een job. Want de kers op de taart is natuurlijk een arbeidscontract bij een horecazaak waarmee het goed klikt! 

Inschrijven

Wil je graag meedoen aan deze opleiding? Schrijf je dan snel in via het formulier, want het aantal plaatsen is beperkt. Onze collega, Sofie, contacteert je voor één van onze infodrinks op dinsdag 13 september of dinsdag 20 september.

Kom gezellig iets drinken op één van onze infodrinks en ontdek alles over deze unieke opleiding. Je maakt ook persoonlijk kennis met onze trajectbegeleider, Sofie, tijdens een gesprek vergezeld van een tasje koffie of een verfrissend drankje en een lekker koekje

Contactpersoon

Heb je nog vragen of lukt het inschrijven niet? Onze collega Sofie helpt je graag verder. Ze is bereikbaar via telefoon, Whatsapp of e-mail.

Sofie Luyckx

Trajectbegeleider Vlaams-Brabant & Limburg