Wat ga ik allemaal leren?

Onder begeleiding van professionele chefs leer je eenvoudige snacks en basisgerechten te bereiden zoals overheerlijke verse pastagerechten, lekkere malse stoofpotjes, een dame blanche met zelfgemaakt roomijs en nog zoveel meer!

Je leert alles over warme en koude keukenbereidingen. Van de mise-en-place en het fijn snijden van groenten, fruit, vlees en vis tot uiteenlopende technieken om vlees, gevogelte, vis en nagerechten op een correcte manier te bereiden. Bovendien leer je om deze gerechten ook mooi te presenteren. En dat helemaal gratis en voor niks!

Is het iets voor mij?

Ja, als je:

  • 18+ bent. 
  • Werkzoekend bent, of beschikbaar op het moment van de opleiding.
  • Veel zin hebt om in de horeca te werken, maar nog een extra duwtje in de rug nodig hebt.
  • Woont in regio Sint-Truiden of je kan verplaatsen naar daar.
  • Eerdere horeca-ervaring is niet nodig, deze opleiding is geschikt voor beginners.
  • Deze opleiding is ook geschikt voor anderstaligen, want wij voorzien Nederlandse lessen tijdens de opleiding. 

Wanneer?

  • Vanaf 9 oktober 2023 volg je 6 weken opleiding van maandag tot vrijdag van 9u tot 15u30. Deze opleiding is dus niet combineerbaar met een vaste job.
  • Zin om aan de slag te gaan als keukenmedewerker? Dan volg je vanaf 27 november nog twee weken stage in een horecazaak. 
  • Wil je graag doorgroeien tot hulpkok? Dan ga je van 27 november tot 4 februari op werkplekleren in een horecazaak.
  • Tijdens de stage of het werkplekleren volg je het uurrooster van de horecazaak.

Waar?

  • In een professionele keuken in de regio Sint-Truiden.
  • Je zal ook een stage volgen in een horecazaak. We zoeken samen een stageplek bij jou in de buurt!  

Prijs (gratis)

  • Deelname is gratis.
  • Deze opleiding wordt 100% gefinancierd door CVO Cursa, CVO De Verdieping, Horeca Forma en VDAB.
  • Als je bent ingeschreven als werkzoekende bij VDAB, dan behoud je het recht op je werkloosheidsuitkering.
  • Het vervoer wordt vergoed (bv. trein/busabonnement of kilometervergoeding).
  • Eventuele kinderopvang wordt ook terugbetaald.

Wat betekent dit voor mijn cv?

Na deze opleiding mag je jezelf een professionele keukenmedewerker of hulpkok noemen, want je ontvangt een erkend certificaat. Je krijgt trouwens ook persoonlijke begeleiding bij je zoektocht naar een job. Want de kers op de taart is natuurlijk een arbeidscontract bij een horecazaak waarmee het goed klikt! 

Inschrijven

Je kan je helaas niet meer inschrijven voor de opleiding, want deze is volzet. 

 

 

Info voor bedrijven

Baat je een horecazaak uit in regio Sint-Truiden én heb je een openstaande vacature in de keuken? Dan kan je je nu al aanmelden als kandidaat-stagebedrijf. Belangrijk is dat je onze stagiair-keukenmedewerker of stagiair-hulpkok wil begeleiden en coachen op de werkvloer. 

Je kan ook helpen om de komende weken deze opleiding mee bekend te maken. Bv. door een poster uit te hangen, een berichtje te delen op je sociale media, ... De zoektocht naar cursisten is namelijk pas gestart en jouw hulp is meer dan welkom.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar Pedro via pedro.mineur@horecaformavlaanderen.be

Contactpersoon

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Onze collega, Pedro, helpt je graag verder. Hij is bereikbaar via telefoon, Whatsapp of e-mail.

Pedro Mineur

Trajectbegeleider Vlaams-Brabant