Veiligheid & Hygiëne, Food

Messen correct slijpen en afwetten

Van bot naar scherp in slechts 4 minuten met de juiste slijptechnieken.

Basis Opleiding op aanvraag

Horeca Forma biedt gratis opleidingen van onschatbare waarde. Maar voor wie

  • In de eerste plaats voor werknemers in loondienst: horecasector PC 302. Tot één jaar na hun laatste contract.
  • Je bent horecawerkgever (PC 302)?
    • Dan krijg je sowieso één opleiding naar keuze.
    • + toegang tot heel het aanbod als minstens één van je werknemers minstens één opleiding volgt.

Over deze opleiding

Zonder scherpe messen kan je in de keuken niets behoorlijk versnijden. Omgekeerd is het echt plezier om te werken met een verzorgd geslepen mes. Het goede nieuws is dat een paar minuutjes per dag volstaan om steeds weer een perfecte snede te hebben op het mes. Van bot naar scherp in slechts 4 minuten met de juiste slijptechnieken. Deze opleiding focust op Westerse messen (Wüsthof ...) en Japanse messen voor Europa (Global ...). Eenzijdig geslepen Japanse messen (Usuba ...) vallen buiten deze workshop (ook snijtechnieken en wetstaal worden niét behandeld). 

Wat ga je leren?

  • Overloopt 5 manieren om een mes te slijpen
  • Je leert messen afwetten en slijpen in 10 eenvoudige stappen.
  • Je ontdekt de beste technieken voor elk type mes, naargelang de toestand en de geometrie van het mes.
  • Je leert meten en evalueren hoe scherp een mes nog is. 
  • Je ontdekt het verschil tussen slijpen, afwetten en polijsten.
  • Je gaat aan de slag met je eigen koksmes(sen). Snijapparatuur hoef je niet mee te brengen! Wij voorzien slijpstenen.

Trainer

Sharptools

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.