Wat ga ik allemaal leren?

In de opleiding keukenmedewerker leer je elke dag nieuwe koude en warme gerechten en eenvoudige snacks te bereiden zoals overheerlijke verse pastagerechten, lekkere malse stoofpotjes, een dame blanche met zelfgemaakt roomijs en nog zoveel meer!

Van de mise-en-place en het fijn snijden van groenten en fruit tot uiteenlopende technieken om vlees, gevogelte, vis en nagerechten op een correcte manier te bereiden. Bovendien leer je om deze gerechten ook mooi op te dienen. Door samen veel te oefenen en te leren, word je een echte keukenheld!

Is het iets voor mij?

Ja, als je:

  • 18+ bent. 
  • Werkzoekend bent, of beschikbaar op het moment van de opleiding.
  • Als je enthousiast bent om in de horeca te werken maar nog wat extra ondersteuning kunt gebruiken.
  • Woont in regio Blankenberge of je kan verplaatsen naar daar.
  • Eerdere horeca-ervaring is niet nodig: iedereen die enthousiast is om bij te leren, is van harte welkom.
  • Deze opleiding is ook geschikt voor anderstaligen, want wij voorzien Nederlandse lessen tijdens de opleiding. 

Wanneer?

  • Vanaf 19 februari 2024 volg je 6 weken opleiding van maandag tot vrijdag van 9u tot 15u30. Deze opleiding is dus niet combineerbaar met een vaste job.
  • Vanaf 1 april ga je 4 weken op stage in een horecazaak bij jou in de buurt. Tijdens de stage volg je het uurrooster van de horecazaak.

Waar?

  • In een professionele keuken in Hotel Cavalli in Blankenberge (Notebaertstraat 2)
  • Je zal ook een stage volgen in een horecazaak. We zoeken samen een stageplek bij jou in de buurt!  

Prijs (gratis)

  • Deelnemen is gratis.
  • Deze opleiding wordt 100% gefinancierd door Horeca Forma, Stad Blankenberge en VDAB.
  • Als je bent ingeschreven als werkzoekende bij VDAB, dan behoud je het recht op je werkloosheidsuitkering.
  • Het vervoer wordt vergoed (bv. trein/busabonnement of kilometervergoeding).
  • Eventuele kinderopvang wordt ook terugbetaald.

Wat betekent dit voor mijn cv?

Na deze opleiding mag je jezelf een professionele keukenmedewerker noemen, want je ontvangt een erkend certificaat. Bovendien ontvang je persoonlijke begeleiding bij het vinden van een baan, want het doel is om een arbeidscontract te bemachtigen bij een horecazaak waar je je helemaal thuis voelt!

Inschrijven

Wil je graag deelnemen aan deze opleiding tot keukenmedewerker? Vul dan snel het inschrijvingsformulier in! Laat je gegevens achter en onze trajectbegeleider, Jana, neemt snel contact met je op om jou alle informatie te bezorgen.

Info voor bedrijven

Baat je een horecazaak uit in regio Blankenberge én heb je een openstaande vacature in de keuken? Dan kan je je nu al aanmelden als kandidaat-stagebedrijf. Belangrijk is dat je onze stagiair-keukenmedewerker wil begeleiden en coachen op de werkvloer. 

Je kan ook helpen om de komende weken deze opleiding mee bekend te maken. Bv. door een poster uit te hangen, een berichtje te delen op je sociale media,... De zoektocht naar cursisten is namelijk pas gestart en jouw hulp is meer dan welkom.

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar Jana via jana.dhauwer@horecaformavlaanderen.be

Contactpersoon

Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met onze collega Jana. Je kunt haar bereiken via telefoon, WhatsApp of e-mail. Ze staat klaar om je verder te helpen!

Jana D'Hauwer

Trajectbegeleider Oost-Vlaanderen