In onze opleidingskalender ontdek je de planning voor de komende 5 maanden. Elke maand openen we dan ook de inschrijvingen voor een nieuwe maand. Schrijf je in voor de online nieuwsbrief voor jouw maandelijkse reminder. Onze interessante tips & tricks krijg je er zomaar bij.

Gastronomie, zonder alcohol? 3 tips!

Wie vol overgave binnenstapt in de wereld van alcoholvrije arrangementen, zal zich voelen zoals Alice in Wonderland: overdonderd, verbaasd, verwonderd. Daarom zetten wij je graag op weg, in de hoop dat er binnenkort een mooi non-alcoholisch aanbod op je kaart staat!

1. Een arrangement is een marathon

Vruchtensappen en zwaar gesuikerde mocktails kunnen zwaar op de maag vallen. Het gevolg? Bye, eetlust. Infusies daarentegen zijn licht verteerbaar. De maaltijd begin je met aangename citruszuren zoals waterkefir of kombucha, of een frisse gembermocktail. De opent de maag. Bitter doet het trouwens ook erg goed bij het begin van de maaltijd. Een niet-alledaagse tonic met een alcoholvrije gin of een ander kruidendestillaat kan ook een topstart zijn.

2. Drinken op maat

De mogelijkheden zijn oneindig, dus benut ze. Door co-creatie tussen chef en mixologist kan je het arrangement letterlijk op maat van je gerechten maken. Heldergeel water van tomaat met basilicum is de perfecte compagnie bij een mooi stukje witte vis. Of wat dacht je van een geïnfuseerde limonade met thee, salie en rozemarijn? Dankzij de tannine in de thee past het uitstekend bij een hoofdgerecht met wat meer body. Wedden dat de rest van de tafel wil proeven?

3. Verras vriend en vijand...

Maar zorg ook voor rustpunten. Niet iedereen houdt van een wilde rollercoaster aan smaken. Probeer dus anders aan de slag te gaan met klassiekers. Geef bijvoorbeeld een oolong-thee bij Zwitserse kazen. Of stel eens een Koreaanse cold drip koffie voor in plaats van de klassieke espresso. Daarmee wijk je niet té ver af van de platgetreden paden, waardoor je elke gast mee hebt van begin tot einde.