Wil jij ook voor de klas staan? Dit moet je weten:

  • Je bent minstens 23 jaar.
  • Je hebt al zeker 5 jaar ervaring in de horeca.
  • De klanten, je collega's of werkgever vinden je echt een krak in wat je doet.
  • Na overleg met de school/scholen, steek je zelf een workshop of les in elkaar van 1 à 2 uur.
  • Je werkt als vrijwilliger. Horeca Forma regelt je vrijwilligersvergoeding, verzekering en kilometervergoeding. En er is natuurlijk een tussenkomst in de grondstoffen.
  • Je mag gerust zijn; je deelname verandert niets aan je uitkering Tijdelijke Werkloosheid of coronapremies.
  • Coronamaatregelen worden strikt toegepast tijdens de gastles.

Wij hebben de leerlingen echt aan het werk gezet. Ze maakten o.a. heel wat nachos-varianten en zowel typische als originele streetfoodsausjes. We wouden bewijzen dat je met simpele ingrediënten toch culinair kan verbazen. Verfijnde streetfood op restaurantniveau! En dat is gelukt. We hebben trouwens zelf ook nog wat ideeën opgedaan, want de leerlingen kunnen er echt wel wat van.”

Kim & Jeroen van Whatz Hap (Beringen) stonden in december 2020 voor de klas

Interesse?

Wij bij Horeca Forma verzamelen gegevens van geïnteresseerde horecaprofessionals en delen deze info met de scholen.

We bezorgen je extra informatie en beantwoorden graag je vragen. De verdere stappen laten wij wel over aan de scholen zelf. Zij beslissen wie zij contacteren voor een samenwerking. Is er een klik, dan kan je van start gaan met de voorbereidingen!

Het project loopt tot het einde van dit schooljaar. De vraag naar gastlessen is het grootst in februari-maart-april.

... Laat dan zeker van je horen:

Vragen over dit project?

Caroline Hoydonckx

Domeinverantwoordelijke Onderwijs

Lore Tack

Sectorconsulent Antwerpen

Dries Cosaert

Sectorconsulent West-Vlaanderen

Dorien Podevijn

Sectorconsulent Oost-Vlaanderen

Ook interessant:

Bekijk hier de ervaring en foto's van koks Kim en Jeroen van Whatz Hap.