Leraar worden voor één dag

Op de werkvloer leren jongeren vaak nog het meest, daar is iedereen het over eens. Alleen is dat de laatste tijd nogal moeilijk. Honderden leerlingen in een studierichting Horeca zien hun stage in het water vallen. Om die vrije uren toch zinvol in te vullen, startten wij onlangs met het project ‘Klas zkt Horecatalent'.
Maandag 1 February 2021

Het project 'Klas zkt Horecatalent' zag het daglicht in december 2020. Tijdens deze proefperiode stonden al 16 horecaprofessionals een uurtje of 2 vrijwillig voor de klas in een hotelschool in hun regio. Ze konden voluit praten over hun passie en deden zelf ook ideeën op. Op de Syntra Campus in Hasselt ontmoetten we gastleraren Kim & Jeroen, a.k.a. de koks van streetfoodbar Whatz Hap in Beringen. Kijk even mee en lees verderop hoe ze dit hebben beleefd.

Lees verder onder de foto’s. 

Kim en Jeroen van Whatz Hap: “Dit is onze laatste gastles van de maand. We gaven in totaal 3 keer een workshop rond streetfood, aan de laatstejaarsstudenten Hotel in de Talentenschool Turnhout, Sint-Jozef Geel en vandaag dus hier in Hasselt. Streetfood zit niet in hun standaard lessenpakket, dus ze vonden het geweldig om eens iets anders te zien en te doen. 

Wij hebben de leerlingen echt aan het werk gezet. Ze maakten o.a. heel wat nachos-varianten en zowel typische als originele streetfoodsausjes. We wouden bewijzen dat je met simpele ingrediënten toch culinair kan verbazen. Verfijnde streetfood op restaurantniveau! En dat is gelukt. We hebben trouwens zelf ook nog wat ideeën opgedaan, want de leerlingen kunnen er echt wel wat van.” 

En ook jij kan meedoen!

Want in samenspraak met het departement Onderwijs verlengen we het project tot het einde van dit schooljaar. Heb jij dus zin om je nuttig te maken als vrijwilliger in je oude school of een andere hotelschool in je regio? Laat dan van je horen

Heb je goesting om je horecapassie te delen met een klas enthousiaste tieners? 

Meld je aan als leraar voor een dag

Met dank aan Whatzhap en Syntra Campus Hasselt voor de fotoreportage en het interview.