Over de opleiding

  • Waar & wanneer? De workshops en lessen vinden plaats in Oostende en Brugge van 29 april tot 28 juni 2024. Dit is een voltijdse dagopleiding, dus niet combineerbaar met een andere opleiding of vaste job.

  • Prijs?  Gratis aangeboden door Diageo, Horeca Forma, VDAB, Stad Brugge en Stad Oostende.

  • Voor wie? Voor werkzoekende volwassenen die aan de slag willen als bartender, en beschikbaar zijn op weekdagen (overdag).

  • Wat levert het op? Een VDAB-erkend bartendercertificaat en de start van jouw horeca-carrière!

  • Wat ga ik leren? Meer dan 20 cocktailrecepten, wijnen degusteren, latté's maken, een tapcursus, verkooptechnieken, ... Deze bartenderopleiding is 'all-in'!

Interesse? Laat van je horen!

Heb je (een beetje/veel/héél veel) interesse in deze opleiding? Laat dan je gegevens achter via dit formulier. Kort nadien neemt onze collega contact met je op.

Laat hier jouw gegevens achter

Zij gingen jou al voor...

De opleiding is supergoed in elkaar gestoken. 't Is een korte maar intense opleiding. Maar het wordt op een niet-schoolse manier gebracht, het is op een leuke manier. Zeker met de begeleiders en de groep van zeer gemotiveerde mensen met dezelfde interesses. Dat schept meteen een band.

Yaël (19), volgde de bartenderopleiding in 2021 en werkt nu bij restaurant Baracca in Leuven

Inschrijven

Toon hier jouw interesse voor de opleiding door je contactgegevens achter te laten via onderstaand formulier. Onze trajectbegeleidster, Arthur, neemt nadien met jou contact op om je uit te nodigen voor een infodrink. Daar ontvang je alle informatie over de opleiding en maken we verder kennis met elkaar.

 

Veelgestelde vragen

Info voor bedrijven

Baat je een horecazaak uit in regio Oostende-Brugge én heb je een openstaande vacature in de bar/zaal? Dan kan je je nu al aanmelden als kandidaat-stagebedrijf. Belangrijk is dat je onze stagiair-bartender 3 weken wil begeleiden en coachen in juni 2024. 

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar Jana: jana.dhauwer@horecaformavlaanderen.be of neem met haar contact op via 0475 22 67 98.

Learning for life, een initiatief van Diageo

De bartenderopleiding is een "Learning for Life" opleidingstraject en is een initiatief van Diageo, wereldleider in sterke dranken. Het project bereidt jongvolwassenen voor op een carrière in bartending en hospitality. Het project werd al in 40 landen wereldwijd succesvol gelanceerd en heeft een impact op meer dan 120.000 mensen. In ons land is er een samenwerking met Horeca Forma, VDAB en verschillende Vlaamse steden. 

Contact

Blijf niet met je vragen zitten! Onze collega Arthur helpt je graag verder.

Arthur Maerten

Trajectbegeleider West-Vlaanderen