Food

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

Van room- naar cacaoboter. Koemelk wordt sojamelk. Zolang je de juiste producten en technieken gebruikt, smaakt een plantaardig dessert net zo subliem als dat wat je kent. Hoe je eraan begint? Plant-based topchef Pieter-Jan Lint wijst je de weg tijdens deze praktijkopleiding.

één dag Voor alle niveaus

Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Plantbased desserten en zoetigheden'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.

De meesten onder ons weten dat het bestaat: plantaardige desserten, zonder melk, boter, eieren of geraffineerde suiker. Maar is het ook lekker? En is de textuur even goed? Ja, wel met de technieken en aanbevolen producten die je in deze training ontdekt. Je maakt heel wat klassiekers klaar: zanddeeg, ganache, crème brûlée, cake … Maar dan helemaal vegan, en dus lichter verteerbaar. En geloof ons vrij, het resultaat is smaakverbluffend. Vaak proef je niet eens het verschil met het gekende alternatief. En je ervaart het ene wauw-moment na het andere. Tot je zelf een mooi samengesteld dessert op gastronomisch niveau op tafel zet. Een streling voor het oog, en je smaakzin.

Wat leer je?

  • Je leert plantaardige vervangers voor melk, boter, suiker en eieren juist uitkiezen. Denk maar aan sojamelk, zonnebloemolie, cacaoboter, kokosbloesemsuiker en esdoornsiroop.
  • Je basistechnieken komen goed van pas, maar je krijgt ook dessertspecifieke technieken aangeleerd. Ooit al plantaardig eiwit opgeklopt voor je chocomousse?
  • Die technieken verfijn je in een volwaardig, smakelijk vegan recept. Met een lekker(der) en lichter verteerbaar resultaat.

Tip: volg ook deze opleidingen om je te verdiepen in de plantaardige keuken:

Trainer

Pieter-Jan Lint. Meer info en meer trainingen met Pieter-Jan.

Toelatingsvoorwaarden

Bij voorkeur heb je al kennis van Plant-based koken: de basis.

Agenda

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

  • maandag 6 maart 2023 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Amaranth, Ringvaartstraat 51, 9820, Merelbeke

(Google Maps)

Gratis parking aan gebouw. Op 2km wandelen van station Melle.

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

  • dinsdag 28 maart 2023 - 10:00 - 16:00
As

Mardaga, Stationstraat 121, 3665, As

(Google Maps)

Gratis parking vlakbij. Bus n°11 vanuit station Genk.

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

  • maandag 15 mei 2023 - 10:00 - 16:00
Kortrijk

Syntra West - Kortrijk, Doorniksesteenweg 220, 8500, Kortrijk

(Google Maps)

Gratis parking op de campus. Busverbinding vanuit Kortrijk station.

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

  • woensdag 7 juni 2023 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Rosval Experience Centre, Joe Englishstraat 54, 2140, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking gelijkvloers of -1, lift naar +2 en rechts. Bus 20,30,420 of 421 vanuit Antw-Berchem.

Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.