Food

Plant-based koken: desserten en zoetigheden

Van room- naar cacaoboter. Koemelk wordt sojamelk. Zolang je de juiste producten en technieken gebruikt, smaakt een plantaardig dessert net zo subliem als dat wat je kent. Hoe je eraan begint? Plant-based topchef Pieter-Jan Lint wijst je de weg tijdens deze praktijkopleiding.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Plantbased desserten en zoetigheden'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.

De meesten onder ons weten dat het bestaat: plantaardige desserten, zonder melk, boter, eieren of geraffineerde suiker. Maar is het ook lekker? En is de textuur even goed? Ja, wel met de technieken en aanbevolen producten die je in deze training ontdekt. Je maakt heel wat klassiekers klaar: zanddeeg, ganache, crème brûlée, cake … Maar dan helemaal vegan, en dus lichter verteerbaar. En geloof ons vrij, het resultaat is smaakverbluffend. Vaak proef je niet eens het verschil met het gekende alternatief. En je ervaart het ene wauw-moment na het andere. Tot je zelf een mooi samengesteld dessert op gastronomisch niveau op tafel zet. Een streling voor het oog, en je smaakzin.

Wat leer je?

  • Je leert plantaardige vervangers voor melk, boter, suiker en eieren juist uitkiezen. Denk maar aan sojamelk, zonnebloemolie, cacaoboter, kokosbloesemsuiker en esdoornsiroop.
  • Je basistechnieken komen goed van pas, maar je krijgt ook dessertspecifieke technieken aangeleerd. Ooit al plantaardig eiwit opgeklopt voor je chocomousse?
  • Die technieken verfijn je in een volwaardig, smakelijk vegan recept. Met een lekker(der) en lichter verteerbaar resultaat.

Tip: volg ook deze opleidingen om je te verdiepen in de plantaardige keuken:

Trainer

Pieter-Jan Lint. Meer info en meer trainingen met Pieter-Jan.

Toelatingsvoorwaarden

Bij voorkeur heb je al kennis van Plant-based koken: de basis.

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.