Grote opkomst 'Hospitality Heroes': 200 inactieven en werkzoekenden maken kennis met de horeca

Wat wij al lang weten, is bevestigd: er zijn absoluut mensen die in de horeca willen werken, maar je moet ze kunnen bereiken, je moet een duwtje geven, opleidingskansen bieden. Dat doen we samen met onze partners via het opleidingsproject 'Hospitality Heroes' in Antwerpen en Gent. De kickoff was een succes.
Woensdag 15 February 2023

Uitzonderlijk veel werkzoekenden, anderstalige nieuwkomers, niet-beroepsactieven en mensen met een leefloon bezochten onlangs de oriëntatiedagen van het project 'Hospitality Heroes'. Dat is het opleidings- en tewerkstellingsproject van VDAB, Horeca Forma en stad Antwerpen/stad Gent, dat al aan zijn derde editie toe is.

Via laagdrempelige workshops maakten de deelnemers op een gastvrije en informele manier kennis met een viertal horecaberoepen. Meer bepaald afwasser, keukenmedewerker, medewerker kamerdienst en zaalmedewerker. De volgende stap is een opleiding voor het beroep dat bij hen past. Per stad, per opleiding is er plaats voor ongeveer 12 personen. Nog vóór de zomer zullen de deelnemers inzetbaar zijn in de Antwerpse en Gentse horeca.

Het succes van de oriëntatiedagen toont dat onze sector aantrekkingskracht heeft en kansen biedt. Ondanks de krappe arbeidsmarkt zijn er heel wat verborgen talenten die we maar al te graag verwelkomen en kansen geven. Samen met onze partners gaan we naar hen toe en ontvangen we hen op de meest gastvriendelijke manier, zoals het hoort in onze sector.

Robin Vanderelst, directeur Horeca Forma

Zowel in Gent als Antwerpen waren de oriëntatiedagen helemaal volzet. In totaal verwelkomden we 200 kandidaat-cursisten verspreid over drie dagen. Dit succes hebben we onder meer te danken aan de goede samenwerking met de organisaties die dichtbij de doelgroepen staan.

In beeld: startschot Hospitality Heroes