Noordzee Atelier - elegant en verfijnd met vis Nieuw
Wil je visgerechten serveren en dresseren op fine dining-niveau? Deze praktijkgerichte opleiding met Seaweedchef Donald Deschagt biedt alles wat je nodig hebt om te schitteren met verse vis én andere schatten uit de Noordzee.
Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:
- Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
- Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
- Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.
Over deze opleiding
De Noordzee zit vol producten die ons culinair uitdagen. Wil jij vis, zeevruchten en zilte zeegroenten laten schitteren op de kaart van je restaurant, bistro, feestzaal,…? Werk je liefst met originele, verse Belgische producten? Dan is deze opleiding precies wat je zoekt.
Je leert Noordzeeproducten bereiden en dresseren op een fine dining-niveau. Met Donald Deschagt aan je zijde, verfijn je jouw techniek en stijl. Want jouw persoonlijke touch als kok heeft meer impact dan de meest geavanceerde keukenapparatuur.
Wat leer je?
- De unieke eigenschappen en bereidingstechnieken van seizoensgebonden vissen, zeevruchten en zeegroenten van bij ons.
- Je leert hoe je verfijnde borden samenstelt die indruk maken op je gasten. Er worden 4 à 5 inspirerende gerechten klaargemaakt.
- Inspiratie voor een uitgebreidere, evenwichtige en lokale viskaart. Of beter gezegd: zeekaart! Je leert niet alleen spelen met vis, maar ook met zeevruchten, wieren enzovoort…
- Je ontdekt de meerwaarde van minder populaire vis: verrassend lekker, origineel én met betere winstmarges.
Goed om weten: Deze opleiding gaat niét over fileertechnieken, maar wel over bereidingstechnieken en dresseertips.
Iets voor jou?
Aanbevolen voor chefs, sous-chefs en chefs de partie:
- Met ervaring in een professionele keuken en al wat vertrouwd met vis- en zeebereidingen
- Die zin hebben om uit hun comfortzone te stappen en hun kennis naar een hoger niveau te tillen.
Trainer
Viskok en seaweedchef Donald Deschagt. Hij is trots lid van het onderzoeksteam van NorthSeaChefs, met als motto “We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat wij willen eten.” Donald inspireert om te kiezen voor vis en zeegroen van bij ons.
Agenda
Noordzee Atelier - elegant en verfijnd met vis
- woensdag 26 maart 2025 - 10:00 - 16:00
Gratis parking of betalend bij parking Wallen of De Munt. +/- 15min te voet van Station Roeselare.
Noordzee Atelier - elegant en verfijnd met vis
- woensdag 14 mei 2025 - 10:00 - 16:00
Gratis parking. Bus 370 of 374 van Leuven station tot halte Lubbeek Schubbeek.
Prijs
Gratis deelnameVoorbeeldtraject
Opleidingen 'Noordzee Atelier':Goed om weten
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.