Food

Desembrood met karakter (bake-off) Nieuw

Onderschat nooit de kracht van een huisgemaakt knapperig stukje brood voor je restaurant of brasserie. In deze opleiding leer je hoe je eenvoudig een gevarieerd broodassortiment samenstelt met diepere, authentieke smaken door het gebruik van desem.

 

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Een restaurant of brasserie is geen bakkerij, dat weet lesgever/chef-patissier Tom Van Loock maar al te goed. Je moet het doen met de middelen (machines) die je hebt. En vooral: er is helemaal geen tijd om dagelijks vers brood te maken. Help? Tijdens deze toegankelijke broodopleiding maak je een huisgemaakt desembrood (assortiment) geschikt om in te vriezen en af te bakken.

Wat ga je leren?

  • In de voormiddag leer je hoe je een stabiel basisdeeg o.b.v. (zuur)desem maakt, geschikt om half voor te bakken en vervolgens in te vriezen (dankzij een welbepaalde verhouding desem-gist). Je leert over het bereidingsproces (kneden, mengen, laten rijpen van het deeg, invloed van temperatuur, …).
  • In de namiddag experimenteer je met variaties op het basisdeeg. Brood met diepgang en karakter, daar ga je voor. Van stokbrood tot zachte broodjes, met toevoeging van bv. haver, lijnzaad, noten, fruit, enz. Jij kiest.

Wil je op efficiënte wijze een klein maar fijn broodassortiment uitbouwen? Zoek dan niet verder, schrijf je in voor deze opleiding, helemaal gratis.

Iets voor jou? Voor deze opleiding is enige ervaring met brood maken aanbevolen.

Trainer

Tom Van Loock. Meer info over en opleidingen met Tom Van Loock?

Agenda

Desembrood met karakter (bake-off)

  • maandag 31 maart 2025 - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy, Houtdok Noordkaai 10, 2030, Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking aan het gebouw. Bereikbaar met het openbaar vervoer (tram).

Inschrijven bijna volzet

Desembrood met karakter (bake-off)

  • maandag 28 april 2025 - 10:00 - 16:00
Brugge

Syntra West - Brugge, Spoorwegstraat 14, 8200, Brugge

(Google Maps)

Gratis parking op de campus. Op 750m wandelen van Brugge station.

Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.