Inhoud

Door de coronacrisis zitten veel horecawerknemers thuis, ook gemotiveerde mensen die goed werk leverden. Herkenbaar? Horeca Forma laat je niet in de steek. Dit najaar plannen we i.s.m. VDAB versnelde opleidingen tot kok, kelner en bartender.

Het zijn VDAB-erkende werkzoekendenopleidingen die leiden tot vrijstelling van beschikbaarheid en behoud van je uitkering. We stomen je klaar voor een nieuwe start, dat verdien je!

Wat ga je leren?

 • Je verfijnt je product- en ingrediëntenkennis
 • Variëren met kleuren, smaken, mondgevoel en texturen
 • Kooktechnieken zoals fermenteren, pekelen, vacuüm koken, enz.
 • Een menukaart opstellen met bijhorende foodcostberekening
 • De keuken efficiënt organiseren met het oog op een vlotte service
 • Leiding geven: een team aansturen, taken verdelen en opvolgen, …

Alle taken en verantwoordelijken die elke kok moet kunnen, komen aan bod. Bovendien zal je 10 dagen meedraaien op een inspirerende werkvloer.

Trainers

Piet van Steenbergen, Pieter-Jan Lint, Kevin Strubbe, Dany Dhollander en vele andere horeca-experten.

Getuigschrift

VDAB-erkend getuigschrift van Kok.

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding is speciaal voor ervaren keukenwerknemers die recent werkloos zijn geworden. Per regio selecteren we een tiental geëngageerde kandidaten die met de opleiding mogen starten.

Je komt in aanmerking als:

 • Je volledig werkloos bent OF je tijdelijk werkloos bent omwille van overmacht. Deze opleiding is niet combineerbaar met een job.
 • & je recente ervaring hebt in een keuken als hulpkok of gelijkaardig

Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Kies dan gerust ‘à la carte’ opleidingen die je interesseren. (Op voorwaarde dat je (recent) in de horecasector PC 302 werkt(e).

Kostprijs: 0 euro

Deze koksopleiding wordt gefinancierd door Horeca Forma en de VDAB, inclusief lesmateriaal en verplaatsingsonkosten. Je behoudt bovendien je uitkering en je wordt gecoacht door een trajectbegeleider. Allemaal voor de prijs van … 0 euro.

Opleidingsdata en locaties

 • Van 19 oktober 2020 tot 18 december 2020. Kan je in die periode toch (terug) aan het werk, dan kan je het getuigschrift ook uitgesteld behalen.
 • Je volgt 2 à 3 dagen per week opleiding (overdag van 9u tot 17u, weekdagen). En 1 à 2 dagen per week draai je mee op de werkvloer (uurrooster te bepalen).
 • Je kan kiezen waar je de opleiding volgt: ofwel in regio West-Vlaanderen, ofwel regio Antwerpen, ofwel in Vlaams-Brabant/Limburg.
 • De lessenroosters en inspirerende opleidingslocaties ontdek je tijdens de regionale kickoff-momenten.

De verplaatsing binnen de provincie regel je zelf, maar de verplaatsingskosten worden vergoed. Dat is een meevaller hé?

Aanmelden

Wil je meedoen? Meld je dan nu aan voor één van onze online infomomenten. Je krijgt op dat moment alle inhoudelijke en praktische info. We maken (virtueel) kennis met elkaar en bekijken of je in aanmerking komt voor de opleiding of we gaan na hoe we jou op een andere manier kunnen helpen. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt.

Interesse in deze opleiding?

Meld je via dit formulier aan voor één van de online infosessies. Je vindt de data en uren in het formulier.

Ik meld me aan

Vragen?

Blijf er niet mee zitten. Contacteer:

Mail, telefoon, whatsapp of sms: jij kiest!

Liever op je eigen tempo bijleren?

Alle opleidingsmodules uit deze koksopleiding vind je terug in ons open opleidingsaanbod. Kies zelf enkele opleidingen, schrijf je in, ga naar de opleiding en keer terug met een getuigschrift van die opleiding. Ook deze formule is gratis, voor horecawerknemers en voor recente werkzoekenden in PC 302. De andere voordelen (vergoeding verplaatsingsonkosten, erkend getuigschrift,…) vervallen dan.

Ik neem een nieuwe start

Vind werk als kok na deze unieke opleiding

Aanmelden voor de opleiding