Food

Brood: een oud ambacht heruitgevonden Nieuw

Zelfgebakken brood is terug van nooit weggeweest. In deze knapperige workshop ontdek je de do's en don'ts van een lekkere zuurdesem en leer je hoe je originele broodtoepassingen op de kaart zet. 

 

Culinaire Passie één dag Ervaren

Over deze opleiding

De authentieke broodambacht, hoe voelt dat? Samen met ambachtelijke bakker Tine Bollen duik je het deeg in, en leer je alles over de kracht van zuurdesem

Verrassen met brood, dat gaat verder dan een typisch broodmandje. Dat weet chefkok Koen Verjans van Innesto als geen ander. Tijdens een workshop Culinaire Passie leer je van het beste culinair talent. Zelfgemaakt brood op de kaart? Dat is kiezen voor een suggestie van formaat! In zijn sterrenzaak laat Koen zijn creativiteit de vrije loop. Geen betere inspriatiebron voor de origineelste broodtoepassingen

Tot slot komt de lokale Limburgse kaasmakerij Karditsel langs in het Bakkershuis. Karditsel staat synoniem voor handgeschepte geitenkaas van topkwaliteit. De perfecte afsluiter, want de combo brood en kaas weet altijd wel te scoren. 

Wat ga je leren?

  • Hoe je brood op een originele manier op de kaart zet: denk aan verschillende bloem- en meelsoorten, gist en olijfolie, baktechnieken ...
  • Hoe je zuurdesem maakt & verzorgt
  • Je zelf geknede brood opbollen en afbakken in de houtoven
  • Hoe je de leukste broodtoepassingen bedenkt
  • De kracht van brood in combinatie met kaas

Trainer

Tine Bollen is bakker bij EGT, het ambachtelijke broodatelier van Bokrijk.

Koen Verjans is chefkok bij sterrenrestaurant Innesto en één van de beloftevolle chefs bij Jong Keukengeweld.

Karditsel is een biologische kaasmakerij uit Lummen. 

Toelatingsvoorwaarden

Opgelet: dit is een workshop uit de reeks Culinaire Passie met specifieke toelatingsvoorwaarden. De workshop is aanbevolen voor (sous-)chefs en keukenpersoneel tewerkgesteld in PC 302. Werkgevers kunnen enkel aansluiten als er nog een plaatsje vrij is.

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.
Toon je interesse
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten
  • Dit is een workshop uit de reeks Culinaire Passie
  • Niet voor zaakvoeders, behalve als er nog een plekje vrij is