Gastvriendelijkheid en Bediening, Culinaire Passie (masterclass)

Masterclass: zaalversnijdingen en -bereidingen op gastronomisch niveau Nieuw

Een restaurantbezoek echt onvergetelijk maken? Dat doe je door meer beleving aan tafel te creëren. Na deze opleiding versnijd en bereid je met het volste vertrouwen culinaire gerechten in de zaal. 

Culinaire Passie één dag Ervaren Enige kans

Horeca Forma organiseert gratis opleidingen voor horecawerknemers die RSZ-bijdragen afstaan in het Paritair Comité 302. Dat zijn vaste werknemers, extra's & werkstudenten. En dit tot één jaar na hun laatste werkdag. Werkgevers zijn welkom zodra hun personeel opleiding volgt.

Over deze opleiding

Door in de zaal bereidingen en versnijdingen uit te voeren, creëer je beleving aan tafel. Je zet ermee je kwaliteit en vakmanschap in de kijker en het wakkert gesprekken aan met je gasten. In deze masterclass géén basisversnijdingen en -bereidingen, maar wel de moeilijkere varianten waarmee je de gast nog meer imponeert. Deze training is bedoeld om je zaalskills verder te ontwikkelen en zo zelfzeker te kunnen werken onder het oog van de gast. Je werkt met alternatieve vis-, vlees- en gevogelteproducten, rekening houdend met seizoen en kostprijs. Ook minder klassieke desserten komen aan bod.

Na deze opleiding ben je in staat om zaalbereidingen zelf te creëren en met zelfvertrouwen uit te voeren.

Wat ga je leren?

  • Verschillende culinaire versnijdingen zoals parelhoen, konijnenrug, piepkuiken, gebakken lamszadel
  • Creatieve dessertbereidingen leren maken: geen klassieke geflambeerde ananas, wel gastronomische smaakbommetjes
  • Hippe zaalbereidingen, waaronder het gerecht waarmee Ief Vanhonnacker in 2019 de wereldtitel Maître D'hotel veroverde: gebakken ganzenlever 'Back to the Vineyard'
  • Je wordt uitgedaagd om creaties te bedenken die toepasbaar zijn in jouw zaak

Laat het spektakel beginnen!

Trainer

Ief Vanhonnacker, Maître d’hôtel en lesgever in hotelschool Ter Duinen.

Ief verdiende zijn sporen in tal van prestigieuze wedstrijden. In 2017 werd hij zelf 1ste Maître d'hôtel van België 'Prosper Montagné'. In 2018 nam hij deel aan de Coupe Georges Baptist, het Europees kampioenschap voor zaalmeesters, in Tallin (Estland). Vanhonnacker werd toen tweede. In 2019 won hij  het 'Championnat du monde des Maîtres d'hôtel' in Auxerre. Ief mag zich dus een jaar lang beste hofmeester van de wereld noemen!

Toelatingsvoorwaarden

Deze masterclass maakt deel uit van ons opleidingsproject Culinaire Passie. Kelners en zaalverantwoordelijken (Paritair Comité 302) die reeds op een hoger niveau werken, kunnen zich inschrijven voor deze unieke beleving.

Agenda

Verrassende zaalversnijdingen en -bereidingen op gastronomisch niveau

  • maandag 26 oktober - 10:00 - 16:00
Maarkedal

Restaurant Paul De Pierre, Nederholbeekstraat 135, 9680 Maarkedal (Etikhove)

(Google Maps)
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Heb je nog geen ervaring met zaalbereidingen of -versnijdingen? Volg dan beter onze basistraining 'Versnijdingen en bereidingen in de zaal'.