Financieel Beheer

Webinar: In 5 stappen naar een beter resultaat voor je restaurant, brasserie, lunchbar, … Nieuw

Alles gaat in stijgende lijn: de voedingsprijzen, drankenprijzen, personeelskost, … alles stijgt … behalve het rendement. Het is niet gemakkelijk om tegenwoordig het resultaat op peil te houden. Tijdens ons webinar op 29 maart delen we een stevig 5-stappenplan waarmee je het rendement in je restaurant, brasserie, lunchbar, eetcafé, ... structureel kan verbeteren.

Voor alle niveaus Webinar (eenmalig)

Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.

Over deze opleiding

Je doet noodgedwongen al maanden of langer aan damage control en wil graag je aanpak verder professionaliseren? Dan zit je goed met dit webinar.

Stap 1:  Het verdienmodel voor de horeca

Een boekhouding vertelt je wat je gedaan hebt met je geld. Een verdienmodel daarentegen vertelt je wat je zou moeten doen met je geld. Het oeroude basisprincipe is dat je niet meer geld kan uitgeven dan wat er binnenkomt. Een regel die belangrijker is dan ooit tevoren. Hoeveel geld kan je dan uitgeven aan lonen, ingrediënten, gas, water, huur, …?

Stap 2: Foodcostberekeningen en receptfiches

Moeten prijsstijgingen doorgerekend worden aan de klant? Het antwoord is ja. Maar hoeveel reken je door? Tijdens het webinar hoor je met welke factoren je best rekening houdt en hoe je daaraan kan sleutelen. Een groot deel van de oplossing zit in het recept van je gerechten.

Stap 3: Menu engineering

Menu engineering toont aan welke gerechten winstgevend zijn en welke niet o.b.v. de foodcost en de verkoop. Kan een gerecht met 40% foodcost op de kaart blijven staan? Dat is een interessante vraag waar we bij stilstaan.

Stap 4: Personeelskost

Niet alleen voeding wordt duurder, ook personeel is 15% duurder geworden in twee jaar tijd. In hoeverre worden deze kosten doorgerekend naar de gast? Alles draait uiteindelijk rond de productiviteit per gewerkt uur.

Stap 5: Een menukaart die de keuze stuurt

Sommige menukaarten lijken op prijslijsten. Zonde, want zo kijkt de klant onbewust eerst naar de prijs. Hij elimineert dan de duurdere opties en kijkt dan pas naar het gerecht. Er bestaan trucjes om de gast te sturen richting de winstgevende opties. Dat is niet misleiden, dat is ondernemen.

Goed om weten

  • Dit webinar is een introductie op de dagopleidingen van Dany Dhollander. Tijdens die financiële opleidingen duik je dieper in de materie.
  • Je kan het webinar ook uitgesteld bekijken (na inschrijving).

Toelatingsvoorwaarden

Dit webinar is op maat van werkgevers en leidinggevenden werkzaam in restaurants, brasserieën, tearooms, lunchbars, coffee houses, tavernes, eetcafés,... (horecasector, paritair comité 302). Deelname is gratis.

Agenda

In 5 stappen naar een beter resultaat voor je restaurant, brasserie, lunchbar, …

  • woensdag 29 maart 2023 - 09:30 - 11:00
Online training

Je volgt deze training via Zoom/Teams, Online training

(Google Maps)
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Dit webinar is de ideale inleiding op de dagopleidingen Foodcostberekening, Analyseer je opbrengsten via menu engineering, Mijn financieel beleid, Meer verkopen met je menukaart.
Goed om weten

Dit gratis webinar is bedoeld voor werkgevers en werknemers in de horeca, paritair comité 302.