Food, Culinaire Passie (masterclass)

Masterclass: Vlees op de kaart - mag het wat "meer" zijn? Nieuw

Een kwaliteitsvol stuk vlees, hoe bereid en serveer je dat? Ontdek het op 12 oktober tijdens een masterclass met de master butcher Luc de Laet. 

Culinaire Passie één dag Ervaren Enige kans

Horeca Forma organiseert gratis opleidingen voor horecawerknemers die RSZ-bijdragen afstaan in het Paritair Comité 302. Dat zijn vaste werknemers, extra's & werkstudenten. En dit tot één jaar na hun laatste werkdag. Werkgevers zijn welkom zodra hun personeel opleiding volgt.

Over deze opleiding

Vlees op de kaart: mag het wat "meer" zijn?

Anno 2020 blijft de vraag naar gezonde en duurzame voeding toenemen. De consument wordt flexitariër, eet minder vlees, maar verwacht meer kwaliteit op het bord. Hoe kan je daar als chef op inspelen? Wat moet je weten over de soorten hoefdieren? Met welke onderdelen kan je creatief aan de slag? En wat mag dat kosten? Een boeiende masterclass in het atelier van de Butcher’s Store.

Wat ga je leren en doen?

  • Wat leeft er in de vleessector
  • Het verhaal achter het product
  • Koken met “vergeten” stukken (denk aan koetsierstuk, zenuwstuk, onglet, merg, ...)
  • Combinaties van smaken
  • Hoe maak je in de praktijk de juiste keuzes
  • Food- en wastecost beheersen
  • (Nieuwe) technieken om vlees te bereiden

Deze unieke masterclass maakt deel uit van ons project 'Proef van de Culinaire Passie'

Trainer

Luc De Laet

De slager uit Hove heeft zijn strepen verdiend in de wereld van het vlees. Zijn Butcher’s Store is niet zomaar een beenhouwerij. Noem het gerust het walhalla voor vleesliefhebbers. De master butcher is bovendien een meesterlijke kok. Zelfs met de minder evidente stukken vlees (“de restjes” zoals we dat soms oneerbiedig zeggen) creëert Luc heerlijke gerechten.

Toelatingsvoorwaarden

Deze masterclass maakt deel uit van ons opleidingsproject Culinaire Passie. Chefs en sous-chefs (PC 302) die reeds op een hoger niveau werken, kunnen zich inschrijven voor deze unieke beleving.

Agenda

Vlees op de kaart: mag het wat "meer" zijn?

  • donderdag 15 oktober - 10:00 - 16:00
Aartselaar

The Butcher's Craft, Industrieweg 22, 2630 Aartselaar

(Google Maps)