Food

Plant-based koken: gevorderde kooktechnieken

We pick up where we left off. Want deze opleiding bouwt verder op de andere plant-based opleidingen met chef Pieter-Jan Lint. Deze keer met focus op desserten en nieuwe technieken uit de plantaardige gastronomische keuken. Voor de chef die net iets meer wil. Meer diepgang en meer creativiteit.

één dag Ervaren

Voorkennis vereist

Je hebt voorkennis over plant-based emulsies, plantaardige basisingrediënten, kennis van bindmiddelen … want je volgde de opleidingenPlant-based koken: de basis’ en ‘Desserten en zoetigheden’. Deze opleiding bouwt hierop verder.

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Na de andere plant-based basisopleidingen, heb je de smaak te pakken. De vegan smaak. Klaar om verder te spatelen en fermenteren met – je kent hem al – plant-based topchef Pieter-Jan Lint. Benodigdheden? Voorkennis en creativiteit. Aanwezige ingrediënten? Onder andere inuline, citrusvezel, plantaardige eiwitten, peulvruchten en knolgroenten. En op het menu? Luchtige desserten met verschillende chocoladetexturen, zoals cremeuxOf met fruit aan de basis. En tempeh van gefermenteerde bonen, noten en zaden. Maar nooit vaststaande recepten, wel technieken die ruimte laten voor je eigen inbreng. Je eigen originele, plant-based toets.

Wat leer je?

  • Je leert en oefent plantaardige desserttechnieken om een bavarois, cremeux en mousse tot een smakelijk geheel te brengen.
  • Je ontdekt meer over fermentatietechnieken voor tempeh, in sauzen, bij groenten …
  • Samen met de andere cursisten kom je tot volwaardige gerechten, gevarieerd in smaak en textuur. Maar altijd: volledig plantaardig en naar jouw creativiteit.

Trainer

Pieter-Jan Lint

Toelatingsvoorwaarden

Je volgde minstens de opleidingen ‘Plant-based koken: de basis’ en ‘Desserten en zoetigheden’. Deze opleiding bouwt hierop verder.

Agenda

Plant-based koken: gevorderde kooktechnieken

  • maandag 27 november 2023 - 10:00 - 16:00
Kortrijk

Syntra West - Kortrijk, Doorniksesteenweg 220, 8500, Kortrijk

(Google Maps)

Gratis parking op de campus. Busverbinding vanuit Kortrijk station.

Goed om weten

Inschrijving verplicht

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma