Food

Pekelen & fermenteren, kiemen & drogen Nieuw

Deze eeuwenoude bewaar- en keukentechnieken zijn bezig aan een stevige comeback.

één dag Basis nieuw

Voorkennis vereist

Volg eerst 'Technieken uit de plantaardige keuken'.

Tip: deze workshop behoort tot de reeks Plantbased Fine Dining. Wie zich inschrijft voor de volledige 4-daagse reeks, krijgt voorrang. 

Over deze opleiding

Fermenteren, pekelen en drogen zijn eeuwenoude bewaartechnieken die een stevige opmars kennen in de moderne gastronomie. Tijdens deze workshop krijg je alle basis mee om zelf aan de slag te gaan. 

Wat ga je leren?

  • Je leert nieuwe producten en hun toepassing kennen
  • Je gaat aan de slag met emulsies & krokante texturen
  • Je ontdekt de eindeloze mogelijkheden van zaden en granen
  • Je leert romige en donkere plantaardige sauzen maken
  • Je ontdekt nieuwe smaakcombinaties en mogelijkheden die in elk type keuken toegepast kunnen worden

Trainer

Pieter-Jan Lint. Meer weten? Bezoek de website van Pieter-Jan Lint.

Agenda

Pekelen & Fermenteren; Kiemen & drogen

  • dinsdag 4 februari - 10:00 - 16:00
Genk

Cucina de Luca, Marcel Habetslaan 25, 3600 Genk

(Google Maps)

Gratis parking vlakbij. Busverbinding station Genk.

Pekelen & Fermenteren; Kiemen & drogen

  • woensdag 4 maart - 10:00 - 16:00
Kortrijk

Syntra West - Kortrijk, Doorniksesteenweg 220, 8500 Kortrijk

(Google Maps)

Gratis parking op de campus.

Inschrijven bijna volzet

Pekelen & Fermenteren; Kiemen & drogen

  • dinsdag 3 maart - 10:00 - 16:00
Paal

Berghoff, De Weven 3, 3583 Paal

(Google Maps)

0

Inschrijven bijna volzet
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma

Schrijf je in voor de volledige reeks Plantbased Fine Dining en je krijgt voorrang.