Food

Vis op de kamado: grenzen verleggen met sterrenchef Filip Claeys Nieuw

Vis bereiden op de Kamado barbecue: delicaat of delicatesse? Het is vooral een kwestie van knowhow, creativiteit én een portie lef. Dat ga je kweken tijdens de inspiratiedag met tweesterrenchef Filip Claeys op 5/9 in Zeebrugge.  

Ervaren Uitzonderlijke kans

Wie heeft recht op de gratis opleidingen van Horeca Forma?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden licht afwijken.

Over deze opleiding

Deze culinaire inspiratiedag staat helemaal in het teken van Noordzeevis en bycatch. Je dag start ’s morgensvroeg op de visveiling. Eindigen doe je met een culinaire vislunch: 100% lokaal (catch of the day) en 100% BBQ-proof. Hoe lekker het wordt? Dat heb je eigenlijk zelf in handen, want je wordt uitgedaagd om in duo een lokaal visgerecht te improviseren op de Big Green Egg. Dit onder begeleiding van topchef Filip Claeys en Green Egg-expert Kris Vandorpe.

Het kader voor deze dag is een wel heel bijzondere outdoor keuken. Je gaat koken op de kaaimuren van de vismijn. Het is eens wat anders!

De planning:

6u15: ontvangst

6u30: Filip Claeys leidt je rond achter de schermen van de vismijn Zeebrugge (loskade, afslag, ...) 

8u: smullen van koffiekoeken tijdens een (fileer)demo van Filip Claeys

9u: vertrek naar de kades & toelichting over de mogelijkheden, toepassingen, ... van kamado-toestellen door Kris Vandorpe

10u: Ready? Set? Cook! Spontaan & onvoorbereid koken op de kaaimuren 

  • Blackbox met lokale seizoensproducten uit de Noordzee 
  • In duo een volledig gerecht uitwerken
  • Klaarmaken op de Big Green Egg met begeleiding van topchef Filip Claeys en Green Egg-expert Kris Vandorpe.

13u: bespreking & degustatie van de creaties 

14u: huiswaarts

Trainer

Inspiratiedag i.s.m. The NorthSea Chefs. Filip Claeys (chef De Jonkman** en oprichter The NorthSea Chefs) & Kris Vandorpe (expert kamadotoestellen)

Toelatingsvoorwaarden

Omwille van het hoog niveau, is deze inspiratiedag speciaal voor chefs en sous-chefs (tewerkgesteld in PC 302) die al heel wat competenties hebben. Deze hebben ze verworven door hun hotelopleiding of door relevante ervaring in restaurants (Gault&Millau, Michelin, …)

In tegenstelling tot ons gewoon open kalenderaanbod, is deze exclusieve inspiratiedag uitsluitend voor werknemers (niet voor werkgevers).

Agenda

Vis op de kamado: grenzen verleggen met sterrenchef Filip Claeys

  • maandag 5 september 2022 - 06:30 - 14:00
Zeebrugge

Vismijn Zeebrugge, Noordzeestraat 201, 8380, Zeebrugge

(Google Maps)

Gratis parking aan de vismijn.

Inschrijven bijna volzet
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Deze high level inspiratiedag is exclusief voor chefs en sous-chefs werkzaam in Paritair Comité 302, die al over heel wat competenties beschikken. Niet voor werkgevers.