Plant-based koken: pekelen en fermenteren
Pekelen en fermenteren kan je leren. Het is erop of eronder, niets tussenin. Dat zegt vegan topchef Pieter-Jan Lint. In deze professionele opleiding leer je pekelen en fermenteren zoals het hoort. Veilig, gevarieerd en met smaak.
Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?
- Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
- Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
- Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma
Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.
Over deze opleiding
Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Pekelen, fermenteren, kiemen en drogen. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.
Oeroude bewaartechnieken, maar vandaag hipper dan ooit. En terecht. Want naast bewaren, breng je met gepekelde en gefermenteerde groenten je gerecht ook op smaak. Met een cream cheese op basis van gefermenteerde noten, bijvoorbeeld. Of een vinaigrette met de jus van gefermenteerde wortels. Ook het trendy kombuchadrankje bereiden we zelf. Zolang je creatief en in een nette omgeving werkt, zijn de opties eindeloos volgens topchef Pieter-Jan Lint. En het beste van alles: je krijgt enkele starterspotten mee naar huis. Het begin van je pekel- en fermentatiekunsten?
Wat leer je?
- Eerst de theorie: Welke types fermentaties bestaan er , hoe start je een fermentatie op? Wat is de zuurtegraad? Maar vooral: hoe ga je veilig aan de slag? Want enkel in een gecontroleerde omgeving heb je het resultaat in eigen handen.
- Je ontdekt de brede toepasbaarheid van de technieken. Zo blijven je producten langer bewaard, maar gaan ze ook een leuke smaakevolutie door. Good to know: vooral melkzuurfermentatie komt aan bod.
- Na de theoretische en praktische basis bouw je zelfzekerheid op. Zekerheid om zelf creatief en veilig te pekelen en fermenteren in je eigen keuken.
Tip: volg ook deze opleidingen om je te verdiepen in de plantaardige keuken:
- Plant-based koken: de basis
- Plant-based koken: gastronomische gerechten
- Plant-based koken: desserten en zoetigheden
Trainer
Pieter-Jan Lint. Meer info en meer trainingen met Pieter-Jan.
Toelatingsvoorwaarden
Bij voorkeur heb je al kennis van Plant-based koken: de basis.
Agenda
Plant-based koken: pekelen en fermenteren
- maandag 27 februari 2023 - 10:00 - 16:00
Gratis parking aan gebouw. Op 2km wandelen van station Melle.
Plant-based koken: pekelen en fermenteren
- dinsdag 21 maart 2023 - 10:00 - 16:00
Gratis parking vlakbij. Bus n°11 vanuit station Genk.
Plant-based koken: pekelen en fermenteren
- maandag 8 mei 2023 - 10:00 - 16:00
Gratis parking op de campus. Busverbinding vanuit Kortrijk station.
Plant-based koken: pekelen en fermenteren
- woensdag 31 mei 2023 - 10:00 - 16:00
Gratis parking gelijkvloers of -1, lift naar +2 en rechts. Bus 20,30,420 of 421 vanuit Antw-Berchem.
Prijs
Gratis deelnameVoorbeeldtraject
- Plant-based koken: de basis
- Plant-based koken: gastronomische gerechten
- Plant-based koken: pekelen en fermenteren
- Plant-based koken: desserten en zoetigheden
- Plant-based koken: gevorderde kooktechnieken
Goed om weten
Inschrijven verplicht.
Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.