Food

Kimchi, dé Koreaanse foodtrend Nieuw

Steeds meer zie je Koreaanse invloeden terugkomen in Vlaamse menukaarten. Kimchi, gefermenteerde groenten op Koreaanse wijze, is daar ééntje van.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma organiseert gratis opleidingen voor horecawerknemers die RSZ-bijdragen afstaan in het Paritair Comité 302. Dat zijn vaste werknemers, extra's & werkstudenten. En dit tot één jaar na hun laatste werkdag. Werkgevers zijn welkom zodra hun personeel opleiding volgt.

Over deze opleiding

Kimchi is dé gezonde foodtrend. Het is lekker en geeft een exotisch accent aan elke maaltijd. Traditioneel wordt het met Chinese kool gemaakt, maar je kan kimchi evengoed maken van pompoen, aubergine, witte kool, ... De gepassioneerde chef Ae Jin Huys (ze schreef zelfs een boek over kimchi) leert je tijdens deze opleiding alles wat je moet weten over dit Koreaans (bij)gerechtje. Je maakt je eigen kimchi-variant die bij een gerecht van jouw menukaart past.

Wat ga je leren?

  • Je maakt kennis met Koreaanse eetcultuur en foodfilosofie
  • Je leert de Koreaanse smaakmakers en ingrediënten kennen
  • Je maakt verschillende soorten kimchi’s met groenten van het seizoen
  • Hoe je gefermenteerde groenten toepast bij een maaltijd
  • Je leert de verschillende stadia herkennen van gefermenteerde groenten
  • Je bereken je de kost en prijszetting van kimchi

Trainer

Ae Jin Huys

Zuid-Koreaanse chef bij restaurants Mokja en Factor.ae & auteur van het kookboek 'Kimchi'.

Agenda

Kimchi, dé Koreaanse foodtrend

  • dinsdag 24 november - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chefs Academy: METRO Antwerpen Noord, Spitsenstraat 36 B, 2030 Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking voor de deur.

Inschrijven bijna volzet
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
De opleiding 'Ontdek de Koreaanse keuken en haar toepassingen' is de ideale introductie op de Kimchi-opleiding.
Goed om weten

Deze opleiding levert je een getuigschrift op.