Dranken

BSB Gecertificeerd bierschenker

Wie aan België denkt, denkt aan bier. Bier tappen is hier verheven tot een ware kunst.

Een biertje tappen met de perfecte kraag en serveren op de ideale temperatuur kan je na deze opleiding als de beste.

2-daagse training Basis

Horeca Forma organiseert gratis opleidingen voor horecawerknemers die RSZ-bijdragen afstaan in het Paritair Comité 302. Dat zijn vaste werknemers, extra's & werkstudenten. En dit tot één jaar na hun laatste werkdag. Werkgevers zijn welkom zodra hun personeel opleiding volgt.

Over deze opleiding

Bier is een drank waaraan eeuwenoude tradities vasthangen. Tijdens deze opleiding kom je alles te weten over bier. Van een korte geschiedenis over het brouwproces tot het schenken en tappen. Na de opleiding krijg je geïllustreerde stappenplannen mee die de verschillende handelingen beschrijven om een vat te vervangen en bier te tappen. Bovendien kan je, na een korte test, het BSB-Schild behalen en uithangen aan je zaak.

Wat ga je leren?

  • Waar bier geschiedkundig vandaan komt
  • De praktische kant rond installatie, koeling, tapdruk, bewaring, onderhoud en hygiëne.
  • Nieuwe tapconcepten en nieuwe bierstijlen.
  • Tappen en schenken.

Trainer

Fortio

Agenda

BSB Gecertificeerd bierschenker

  • dinsdag 16 maart 2021 - 09:00 - 16:30

  • dinsdag 23 maart 2021 - 09:00 - 16:30
Leuven

Bardot, Oude Markt 16, 3000, Leuven

(Google Maps)

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt het erkend BSB-certificaat.