Food, Dranken

Food & wine pairing: next level Nieuw

Verlaat de gebaande paden: ontdek nieuwe manieren om wijn en gerecht te matchen en geef je wijnkaart een boost.

Culinaire Passie één dag Ervaren

Horeca Forma, het sectorfonds voor de horeca (paritair comité 302), organiseert trainingen voor:

  • horecawerknemers in PC 302 
  • werkgevers in PC 302, als hun medewerkers opleidingen bij ons volgen 
  • werkzoekenden die het afgelopen jaar in de horeca (PC 302) hebben gewerkt

Over deze opleiding

Een goed doordachte wijnselectie sluit perfect aan bij het karakter van je zaak, je gerechten, je klanten én bij je eigen waarden. Maar hoe kies je de beste wijn voor een gerecht – of omgekeerd, het beste gerecht bij een wijnzonder onmiddellijk in clichés te vervallen? Zonder te verdwalen in druivenrassen, wijnsoorten en jaargangen?

Hulp is onderweg! Tijdens deze praktische workshop nemen Wine Lady Kristel Balcaen en foodexpert Piet Van Steenbergen je mee op een avontuurlijke reis langs wijnstijlen, ingrediënten en kooktechnieken. Je gaat uitgebreid experimenteren, ruiken en proeven. 

Wat ga je leren?

  • Opfrissing van klassieke wine food pairings
  • Inzicht in de traditionele valkuilen van wine food matching
  • Ongewone, creatieve combinaties
  • Zowel typische als ongekende wijnen leren kennen
  • Je ontdekt de kracht van kruiden, specerijen, texturen, ... om gerecht en wijn te laten matchen

Trainer

Kristel Balcaen, wijnconsulente en Wine Lady of The Year.

Piet Van Steenbergen, chef en food expert met een neus voor innovatie.

Toelatingsvoorwaarden

Opgelet: dit is een workshop uit de reeks Culinaire Passie met specifieke toelatingsvoorwaarden. De workshop is aanbevolen voor sommeliers, zaalpersoneel en (sous-)chefs tewerkgesteld in PC 302. Werkgevers kunnen enkel aansluiten als er nog een plaatsje vrij is.

 

Agenda

Food & wine pairing: next level

  • maandag 25 november - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chef Academy (Metro Antwerpen Noord), Spitsenstraat 36b, 2030 Antwerpen

(Google Maps)
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten
  • Dit is een workshop uit de reeks Culinaire Passie
  • Niet voor zaakvoeders, behalve als er nog een plekje vrij is