Gastvriendelijkheid en Bediening

Entertainen met food voor meer beleving aan tafel

Meer likes op Insta en meer OMG’s in je restaurant? Show, don’t tell. Toon hoe je gerechten vakkundig bereidt en versnijdt aan tafel. In deze opleiding krijg je de basistechnieken à la minute in de vingers.

 

één dag Basis

Onze opleidingen zijn gratis! Maar voor wie?

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden afwijken.

Over deze opleiding

Ter info: Deze opleiding heette hiervoor 'Moderne versnijdingen en bereidingen in de zaal'. De opleidingsinhoud is ongewijzigd.

Je klanten willen niet enkel lekker eten. Ze willen ook meer beleving bij hun gerecht. Zoals een zeetong met naturel gefileerd of een ananas à la minute geflambeerd, daarover wordt nog lang nagepraat. Wereldkampioen ‘Maître d’hôtel’, Ief Vanhonnacker kan het weten. Hij geeft je een inkijk in zijn trukendoos.

Spektakel. Ja, maar vakkundig gebracht. Want vergis je niet, om in de zaal te kunnen goochelen, moet je de basistechnieken stevig onder de knie hebben. “Na afloop kaap jij de credits weg als er meer Irish Coffees verkocht worden”, verklapt Ief je al.

Wat leer je?

  • Je leert hoe je eenvoudige zaalbereidingen en -versnijdingen organiseert. Welke voorbereiding komt hierbij kijken, welke instrumenten zijn er voor handen en hoe werken ze, hoe organiseer je je werkplek …
  • Je leert hoe je eenvoudige zaalbereidingen naar je hand zet. Van sabayon opkloppen tot ananas flamberen.
  • Je leert basisversnijdingen van fruit, vlees, gevogelte en vis.
  • Je leert hoe je deze technieken met naturel overbrengt.
  • Je krijgt een theoretische basis en gaat vooral zelf aan de slag.

Trainer

Ief Vanhonnacker, wereldkampioen maître d'hôtel en lesgever in hotelschool Ter Duinen

Agenda

Entertainen met food voor meer beleving aan tafel

  • maandag 17 april 2023 - 10:00 - 16:00
Brugge

Syntra West - Brugge, Spoorwegstraat 14, 8200, Brugge

(Google Maps)

Gratis parking op de campus. Op 750m wandelen van Brugge station.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Deze opleiding levert je een getuigschrift op.