Proef van de Culinaire Passie is onderdeel van het opleidingsaanbod van Horeca Forma. In deze workshops proef je van meesterlijke producten en kom je in contact met echte meesters in de wereld van gastronomie en hospitality.

Tijdens een Culinaire Passie workshop reis je in 6 uur door een nieuwe, andere wereld. De leefwereld van een horeca-expert pur sang. Of de wondere wereld van seizoensproducten van bij ons. Je ontmoet andere vakmensen en doet massa’s inspiratie op. Je komt op plekken waar je anders niet zou komen. Wat dacht je van de trainingskeuken van het Belgisch Bocuse D’or team? Of een uitgestrekt wijndomein? Of je ontdekt producten in hun puurste vorm. Verser dan vers. Simpelweg omdat je ze zelf mee gaat oogsten bijvoorbeeld. 

Tijdens deze workshops herontdek je jouw passie voor horeca. Nog beter: je leert hoe je de komende jaren kan blijven vernieuwen. Want in onze sector zijn creativiteit en innovatie van vitaal belang. Dat weet jij als geen ander.

Praktisch

Wij organiseren jaarlijks ongeveer 10 Culinaire Passie-workshops. Ze zijn voorbehouden voor werknemers in de horecasector (PC 302). Elke workshop heeft specifieke toelatingsvoorwaarden, je kan ze nalezen op de opleidingspagina. 

Deelname kost je niets. 

Programma najaar 2019

Belgisch rund: een meat & greet met Filip Rondou

Wat? Nobel rundsvlees versnijden en er rendabele gerechten mee maken, na deze workshop weet je hoe je dat het beste aanpakt. Welke vergeten stukjes rundsvlees zijn de moeite waard? 

Waar en wanneer? Maandag 28 oktober 2019 in Leuven

> ik schrijf me in

Food and wine pairing: next level

Wat? Verlaat de gebaande paden: ontdek nieuwe manieren om wijn en gerecht te matchen.

Waar en wanneer? Maandag 25 november in Antwerpen

> ik schrijf me in

Brood: een oud ambacht heruitgevonden

Wat? Zelfgebakken brood is terug van nooit weggeweest. In deze knapperige workshop ontdek je de do's en don'ts van een lekkere zuurdesem en leer je hoe je originele broodtoepassingen op de kaart zet.

Waar en wanneer? Maandag 2 december in Genk

> ik schrijf me in