Dranken, Gastvriendelijkheid en Bediening

Barista - van koffieboon tot degusteren

Als Barista ontdek je het ganse verhaal achter het kopje koffie dat je serveert. 

één dag Basis

Update: geen Horeca Forma-opleidingen tussen nu en 3 mei. Binnenkort openen we de inschrijvingen voor sep/okt.

Wij organiseren gratis trainingen voor:

Het nummer van je 'PC' (paritair comité) staat bovenaan je loonfiche. Klik hier voor meer info of stel je vraag via 025136484

Over deze opleiding

Een goede espresso serveren aan je klanten is essentieel. Maar wat weet je eigenlijk over het volledige proces dat eraan vooraf gaat? Waar groeien koffieplanten? Op welke manier worden die geoogst? Wat gebeurt er nadien met de koffieboon in de branderij? Het is altijd leuk voor je klanten als je meer informatie kan geven over de koffie die je serveert. De opleiding bestaat niet alleen uit theorie, maar omvat ook een stukje praktijk: cupping

Wat ga je leren?

  • Wat seed to cup betekent
  • De botanische achtergrond
  • Alles over plantage, oogst, teeltwijze en verpakking
  • Het brandproces
  • Het belang van stockage
  • De verschillende smaken en melanges
  • Een cupping van diverse uiteenlopende origine koffies te maken
  • Koffie sensorisch te evalueren.

Trainer

M2L

Agenda

Barista van koffieboon tot degustatie

  • dinsdag 29 september - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Lindner hotel & city lounge Antwerpen, Lange Kievitstraat 125, 2018 Antwerpen

(Google Maps)

Vlakbij station Antwerpen-Centraal. Vlakbij betalende Parking Antwerpen centraal.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 personen komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
1. Barista: van koffieboon tot degusteren 2. Barista level 1 3. Barista level 2
Goed om weten

Inschrijving verplicht. Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.