Food

Noordzeevis gastronomisch bereiden

Graten als ingrediënt? Moet kunnen, als het van topchef Michael Vanderhaeghe afhangt. Geen schub of vin is hem te veel. En jou ook niet na deze gastronomische opleiding. We halen je van het droge, en gaan aan de slag met de meest verrassende vis uit de Noordzee.

één dag Ervaren LAATSTE KANS

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Er zijn genoeg vissen in de zee. Misschien wel meer dan je denkt. De klassiekers ken je. Maar wanneer heb je nog eens een pieterman bereid? Of een skrei gefileerd? Roodbaars misschien? Tijdens deze culinaire opleiding toont sterrenchef en Jeune Talent Disciples Escoffier 2017 Michael Vanderhaeghe je de troeven van de minder gekende, seizoensgebonden noordzeevissen. Natuurlijk kijk je niet alleen, je gaat ook zelf koken.

Met zijn tips en technieken haal je alles uit de vis. Tot op de graat. Resultaat? Een verrassend veelzijdige menukaart én je kosten in balans. Klinkt als een win-win. Wist je bijvoorbeeld dat twee op elkaar geplakte filets drie smakelijke porties opleveren?

Wat ga je leren?

  • Je hebt al voldoende keukenervaring en hebt de snijtechnieken goed in de vingers. Maar hier doorgrond je de technieken om àlles uit de vis te halen. Van bewaren en fileren tot combineren, portioneren en dresseren.
  • De gastronomische recepten van chef Michael dienen als inspiratiebron voor je eigen culinaire creaties.
  • Je leert, al doende, dat ook de minder populaire vissoort –(roodbaars, zeeduivel, pieterman, skrei, …naargelang het seizoen) een smaakvol kunstwerk op het bord oplevert.

Trainer

Michaël Vanderhaeghe is chef-zaakvoerder van Hostellerie Saint-Nicolas**. Hij is lid van NorthSeaChefs, Jong Keukengeweld en is Viskok van het jaar 2019. Meer info en meer trainingen met Michaël?

Agenda

Noordzeevis gastronomisch bereiden

  • maandag 27 november 2023 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Atelier 833, Hundelgemsesteenweg 833 A, 9820, Merelbeke

(Google Maps)

Gratis parking voor de deur.

Inschrijven bijna volzet

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.