Food

Een verfijnde kaasplank als apero of dessert

Tijd om jouw kaaskennis bij te schaven? In deze opleiding leer je snel creatieve kaasplankjes maken en verkopen... aan de juiste prijs.

één dag Basis

Horeca Forma organiseert gratis trainingen voor horecawerknemers in PC 302 (vast, extra, werkstudent); voor horecawerkgevers met personeel dat onze opleidingen volgt; en voor werkzoekenden die het afgelopen jaar in PC 302 werkten.

PC 302 is het Paritair Comité voor de horecasector: het nr. staat bovenaan je loonfiche.

Over deze opleiding

Niet iedereen is gek op zoete desserts. Veel mensen zijn verlekkerd op een kaasbordje om de avond te eindigen. Ook bij een klein hongerke is een kaasplankje een voltreffer. Maar welke kazen verkopen het best?

Er is zoveel keuze: Belgische kazen, maar ook Franse. Harde of zachte? Witteschimmelkazen, blauwgeaderde kazen, ... Zelfs vegan varianten zie je opduiken.

Na deze training weet je welke soorten je naast elkaar moet leggen op je kaasschotel. Je kijkt daarbij naar smaak, uitzicht (het oog wil ook wat) en je portemonnee.

Wat ga je leren?

  • De juiste kazen bij elkaar zoeken
  • Tips om kaas langer vers te houden
  • Snijtechnieken waardoor je plankje zo klaar is
  • Creatieve garnituur: eens wat anders dan druiven of vijgen
  • Handige adresjes om kaas aan te kopen

Trainer

L'art du fromage (Ann Keymeulen). Meer weten? Bezoek de website van L'art du fromage.

Agenda

Een verfijnde kaasplank als apero of dessert

  • woensdag 30 september - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Scouts Lange Wapper, Beatrijslaan 41, 2050 Antwerpen

(Google Maps)

Parking op wandelafstand.

Een verfijnde kaasplank als apero of dessert

  • maandag 19 oktober - 10:00 - 16:00
Leuven

Gainsbourg, Kardinaal Mercierplein 1, 3000 Leuven

(Google Maps)

Betalende parking Ladeuze. Station Leuven op 10 min wandelen.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.