Food

Kazen degusteren, versnijden en dresseren

Het perfecte kaasplankje voorschotelen aan je gasten kan je na deze opleiding als de beste. Je kiest de juiste kazen bij elkaar, snijdt ze perfect aan en gebruikt creatieve garnituur. Je leert ook hoe je zelf een kaasje verder op smaak brengt, door er bv. een biertje aan toe te voegen.

één dag Basis

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Niet iedereen is gek op zoete desserts. Veel mensen zijn verlekkerd op een kaasbordje om de avond te eindigen. Ook bij een klein hongerke is een kaasplankje een voltreffer. Maar welke kazen verkopen het best?

Er is zoveel keuze: Belgische kazen, maar ook Franse. Harde of zachte? Witteschimmelkazen, blauwgeaderde kazen, ... Zelfs vegan varianten zie je opduiken.

Na deze training weet je welke soorten je naast elkaar moet leggen op je kaasschotel. Je kijkt daarbij naar smaak, uitzicht (het oog wil ook wat) en je portemonnee.

Wat ga je leren?

  • De juiste kazen bij elkaar zoeken
  • Tips om kaas langer vers te houden
  • Snijtechnieken waardoor je plankje zo klaar is
  • Creatieve garnituur: eens wat anders dan druiven of vijgen
  • Handige adresjes om kaas aan te kopen, lokaal!
  • Smaak toevoegen aan kaas: je leert hoe je, op eenvoudige wijze, zelf een kaasje verder op smaak brengt door er bv. een biertje als geuze, kriek, ... aan toe te voegen. Niet moeilijk, goedkoop en vooral origineel voor je klanten. Tip: neem je favoriete (streek)biertje mee naar de opleiding.

Trainer

Ann Keymeulen. Meer info en meer trainingen met Ann?

Agenda

Kazen degusteren, versnijden en dresseren

  • donderdag 12 oktober 2023 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Atelier 833, Hundelgemsesteenweg 833 A, 9820, Merelbeke

(Google Maps)

Gratis parking voor de deur.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.