Food

Seizoensgroenten gastronomisch Nieuw

Groentegerechten zijn allesbehalve saai. Pieter-Jan Lint bereidt ze vol smaak en kleur.

één dag Basis nieuw

Voorkennis vereist

 

Volg eerst 'Technieken uit de plantaardige keuken'.

Tip: deze workshop behoort tot de reeks Plantbased Fine Dining. Wie zich inschrijft voor de volledige 4-daagse reeks, krijgt voorrang. 

 

Over deze opleiding

Tijdens deze workshop leer je eenvoudige groenten omtoveren tot kleine kunstwerkjes. Na een korte inleiding demonstreert Pieter-Jan enkele eenvoudige technieken. Vervolgens steek je zelf mee de handen uit de mouwen. Je krijgt uitgebreide tips & tricks bij de plantaardige ingrediënten en je leert spelen met innovatieve smaken en bereidingswijzen.

Wat ga je leren?

  • sauzen en dressings maken o.b.v. vers (soms gefermenteerd) groentensap
  • Diepe smaken uit de ingrediënten halen
  • Umami-rijke producten verwerken
  • Een groentegerecht opbouwen
  • Variaties in kleuren, smaken, mondgevoel en textuur

    Trainer

    Pieter-Jan Lint. Meer weten? Bezoek de website van Pieter-Jan Lint.

    Agenda

    Seizoensgebonden groenten, gastronomisch

    • dinsdag 17 december - 10:00 - 16:00
    Genk

    Cucina de Luca, Marcel Habetslaan 25, 3600 Genk

    (Google Maps)

    Gratis parking vlakbij. Busverbinding station Genk.

    Seizoensgebonden groenten, gastronomisch

    • dinsdag 18 februari - 10:00 - 16:00
    Paal

    Berghoff, De Weven 3, 3583 Paal

    (Google Maps)

    0

    Seizoensgebonden groenten, gastronomisch

    • maandag 20 april - 10:00 - 16:00
    Leuven

    Dishcover, Tervuursesteenweg 3C

    (Google Maps)

    Betalend parkeren. Ringbus Leuven station.

    Goed om weten

    Inschrijven verplicht

    Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma

    Schrijf je in voor de volledige reeks Plantbased Fine Dining en je krijgt voorrang.