Food

Pekelen & fermenteren, kiemen & drogen

Deze eeuwenoude bewaar- en keukentechnieken zijn bezig aan een stevige comeback.

één dag Basis nieuw

Voorkennis vereist

Volg eerst 'Technieken uit de plantaardige keuken'.

Tip: deze workshop behoort tot de reeks Plantbased Fine Dining. Wie zich inschrijft voor de volledige 4-daagse reeks, krijgt voorrang. 

Update: geen Horeca Forma-opleidingen tussen nu en 3 mei. Binnenkort openen we de inschrijvingen voor sep/okt.

Wij organiseren gratis trainingen voor:

Het nummer van je 'PC' (paritair comité) staat bovenaan je loonfiche. Klik hier voor meer info of stel je vraag via 025136484

Over deze opleiding

Fermenteren, pekelen en drogen zijn eeuwenoude bewaartechnieken die een stevige opmars kennen in de moderne gastronomie. Tijdens deze workshop krijg je alle basis mee om zelf aan de slag te gaan. 

Wat ga je leren?

  • Je leert nieuwe producten en hun toepassing kennen
  • Je gaat aan de slag met emulsies & krokante texturen
  • Je ontdekt de eindeloze mogelijkheden van zaden en granen
  • Je leert romige en donkere plantaardige sauzen maken
  • Je ontdekt nieuwe smaakcombinaties en mogelijkheden die in elk type keuken toegepast kunnen worden

Trainer

Pieter-Jan Lint. Meer weten? Bezoek de website van Pieter-Jan Lint.

Agenda

Pekelen & Fermenteren; Kiemen & drogen

  • maandag 4 mei - 10:00 - 16:00
Leuven

Dishcover, Tervuursesteenweg 3C

(Google Maps)

Betalend parkeren. Ringbus Leuven station.

Inschrijven bijna volzet

Pekelen & Fermenteren; Kiemen & drogen

  • maandag 25 mei - 10:00 - 16:00
Antwerpen

Chefs Academy: METRO Antwerpen Noord, Spitsenstraat 36 B, 2030 Antwerpen

(Google Maps)

Gratis parking voor de deur.

Pekelen & Fermenteren; Kiemen & drogen

  • donderdag 28 mei - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Atelier 833, Hundelgemsesteenweg 833 A, 9820 Merelbeke

(Google Maps)

Gratis parking voor de deur.

Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.

Schrijf je in voor de volledige reeks Plantbased Fine Dining en je krijgt voorrang.