Food

Een verfijnde kaasplank als apero of dessert Nieuw

Tijd om jouw kaaskennis bij te schaven? In deze opleiding leer je snel creatieve kaasplankjes maken en verkopen... aan de juiste prijs.

één dag Basis

Horeca Forma, het sectorfonds voor de horeca (paritair comité 302), organiseert trainingen voor:

  • horecawerknemers in PC 302 
  • werkgevers in PC 302, als hun medewerkers opleidingen bij ons volgen 
  • werkzoekenden die het afgelopen jaar in de horeca (PC 302) hebben gewerkt

Over deze opleiding

Niet iedereen is gek op zoete desserts. Veel mensen zijn verlekkerd op een kaasbordje om de avond te eindigen. Ook bij een klein hongerke is een kaasplankje een voltreffer. Maar welke kazen verkopen het best?

Er is zoveel keuze: Belgische kazen, maar ook Franse. Harde of zachte? Witteschimmelkazen, blauwgeaderde kazen, ... Zelfs vegan varianten zie je opduiken.

Na deze training weet je welke soorten je naast elkaar moet leggen op je kaasschotel. Je kijkt daarbij naar smaak, uitzicht (het oog wil ook wat) en je portemonnee.

Wat ga je leren?

  • De juiste kazen bij elkaar zoeken
  • Tips om kaas langer vers te houden
  • Snijtechnieken waardoor je plankje zo klaar is
  • Creatieve garnituur: eens wat anders dan druiven of vijgen
  • Handige adresjes om kaas aan te kopen

Trainer

L'art du fromage (Ann Keymeulen). Meer weten? Bezoek de website van L'art du fromage.

Agenda

Kaasplankjes als apero of dessert

  • maandag 7 oktober - 10:00 - 16:00
Leuven

Gainsbourg, Tienstraat 96, 3000 Leuven

(Google Maps)

Betalende parking Ladeuze. Station Leuven op 10 min wandelen.

Kaasplankjes als apero of dessert

  • woensdag 6 november - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Atelier 833, Hundelgemsesteenweg 833 A, 9820 Merelbeke

(Google Maps)

Gratis parking voor de deur.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma/