Vacature vormingsconsulent regio Limburg

Geboren netwerker, enthousiaste opleidingspromotor én een groot hart voor horeca? Horeca Forma is op zoek naar een vormingsconsulent voor regio Limburg.
1565359712

Bedrijfsomschrijving

Bij Horeca Forma versterken we werknemers, werkzoekenden en bedrijven door middel van vorming, training en opleiding (VTO). We zijn er voor iedereen die in de horecasector (Paritair Comité 302) werkt of wilt werken. Met een professioneel opleidingsaanbod, advies op maat, inspiratie en nieuwe ideeën maken we horecamensen sterker op elk vlak. We staan hen bij, hun hele horecacarrière lang. Een greep uit onze dienstverlening:

 • We organiseren professionele opleidingen met een snel resultaat. 
 • We werken mee aan het horecaonderwijs van de toekomst.
 • We zetten in op duaal leren en zorgen dat horecabedrijven erkend worden als kwaliteitsvolle leerwerkplekken.
 • We trachten vacatures in de sector duurzaam in te vullen door opleidingstrajecten te organiseren voor werkzoekenden en opleidingsinitiatieven van andere partners te ondersteunen.
 • We zetten in op een succesvol personeelsbeleid.

Functieomschrijving

Wil jij je hart voor horeca inzetten als Vormingsconsulent, dan word jij erg enthousiast van een job die…

…sterk beroep doet op jouw communicatieve en netwerking skills

…jouw (sales)spirit aanspreekt om onze dienstverlening te promoten

…beroep doet op jouw uitzonderlijke gave om tussen de lijnen de opleidingsbehoefte te detecteren

 

Dat klinkt vaag en algemeen, daarom geven we je graag een blik op de typische werkweek van een vormingsconsulent in Limburg.

 

 • MAANDAG start je werkweek met het opmaken van je planning. Wanneer en waar doe je bedrijfsbezoeken, welke opleidingen ga je openen en welke partners moet je contacteren. Dit duurt niet heel lang want om 9u ga  je een opleiding “Technieken uit de plantaardige keuken” opstarten in Hasselt. Aangezien je er dan toch bent, heb je de rest van de dag bedrijfsbezoeken gepland in Hasselt. Je bezoeken op afspraak combineer je met spontane bezoeken van de nabijgelegen horecazaken met personeel. Je adviseert werkgevers en werknemers over vorming, training en opleiding en onze dienstverlening.
 • DINSDAG start je de werkdag met het verwerken en registreren van de bezoeken die je gisteren realiseerde in ons digitaal opvolgsysteem. Je voert de data in volgens de procedures van de organisatie en geeft leads door naar andere collega’s indien nodig. Om 11u vertrek je richting Lommel, want daar ga je op de middag langs voor een erkenningsbezoek in een horecazaak die een leerling uit duaal leren wil opleiden. Jij gaat langs in de zaak om te checken of deze aan alle voorwaarden en vereisten voldoet. Tegelijk informeer je de werkgever en leermeester over onze dienstverlening en peil je naar eventuele andere leerbehoeftes. In de namiddag ga je in Genk op zoek naar een nieuwe opleidingslocatie voor onze praktijkopleidingen. Uiteraard combineer je dit opnieuw met spontane bezoeken van de nabijgelegen horecazaken waar er werknemers aan de slag zijn.
 • WOENSDAG start je ’s ochtends een taaltraject op in Tongeren. Je zorgt ervoor dat de anderstalige medewerker van de horecazaak een goeie opstart heeft met de taalbegeleider van de organisatie waarmee we samenwerken voor Nederlands Op De Werkvloer. Het dossier had je vorige maand al in orde gebracht en doorgestuurd naar je collega op administratie. Aansluitend bezoek je nog een horecazaak in de buurt waar je reeds contact mee had voor de organisatie van een interne bedrijfsopleiding. Goed nieuws, de werkgever heeft beslist de opleiding te organiseren! Woensdagnamiddag gebruik je om je administratie in orde te brengen en een aantal lopende dossiers op te volgen. Je belt met deelnemers, horecazaken en collega’s van administratie om aanvraagformulieren te vervolledigen.
 • DONDERDAG zit je samen met je Limburgse collega’s (andere tak van onze werking) voor een provinciaal overleg dat 1 keer per maand doorgaat. Jullie bespreken de planning in de regio, voor projecten, opleidingen en events. Jullie geven leads aan elkaar door en signaleren bij welke bedrijven er mogelijkheden liggen. Na de lunch, vertrek je richting Genk voor een netwerkevent met Horeca Limburg. Nieuwe contacten informeer je over onze gehele werking, het reeds gekend publiek informeer je over de nieuwigheden binnen onze werking.
 • VRIJDAG neem je al vroeg de trein naar Brussel waar je verwacht wordt voor een teamvergadering met alle collega’s van Horeca Forma of enkel met jouw team van vormingsconsulenten. Tijdens deze overlegmomenten werken jullie onder meer in groep aan de planning van ons opleidingsaanbod, het aanbrengen van nieuwe opleidingen, het analyseren van de verschillende resultaatsgebieden en bijsturen waar nodig.

 

Profiel

Wij kijken ernaar uit om ons enthousiasme voor de horecasector aan jou over te dragen. Ben jij even enthousiast en sta jij al te popelen om meer te weten te komen over deze functie? Dan ben jij hopelijk iemand met volgende eigenschappen:

 • Netwerking goeroe: Jouw top 3 van sterke punten ter voorbereiding van een klassiek sollicitatiegesprek: communicatief, assertief, sociaal.
 • Een geboren planner, een organisatietalent die prioriteiten weet te bepalen en zich aan een planning weet te houden.
 • Interesse in de laatste digitale toepassingen en systemen. Jouw smartphone staat boordevol apps die de vele projectjes in je leven vergemakkelijken.
 • Betrokkenheid! Je hebt goesting om mee te denken, mee te doen! Samen voor een sterke Horeca.

 

Aanbod

 • Een voltijds contract (39u/week) van onbepaalde duur
 • Een aantrekkelijk verloningspakket met extralegale voordelen
  • Bedrijfswagen met tankkaart
  • Laptop + internet thuis
  • GSM + abonnement
  • Groepsverzekering
  • Hospitalisatieverzekering + ambulante zorgen en tandzorg
  • Maaltijdcheques
  • 6 ADV-dagen (39u week)
 • Een boeiende en afwisselende functie
 • Een prettige collegiale werkomgeving met een sterke passie voor horeca

 

Interesse?

Ben jij even enthousiast als wij over deze functie? Stuur dan jouw originele CV en motivatiebrief via mail naar Elke Hofmans via e.hofmans@horeca.be. Een antwoord op jouw sollicitatie kan je wegens verlof pas na 19/8/2019 verwachten.

 

Einddatum sollicitaties: 15 september 2019

1e gesprek: 18 of 25 september 2019

2e gesprek: 2 oktober 2019