Proef van onze opleidingen tijdens Horeca Expo Gent

De expertise van Horeca Forma en Horeca Vlaanderen samen op één infostand, als dat niet handig is. Kom jij tussen 17 en 21 november ook langs op de stand of op één van onze activiteiten?
1571579031

Dé 5-daagse voor de horeca strijkt zoals elk jaar weer neer in Flanders Expo Gent. Tussen 17 en 21 november moet je op Horeca Expo zijn voor interessante deals en inspirerende gesprekken

Ook wij zijn erbij. ‘Wij’, dat zijn Horeca Forma en Horeca Vlaanderen want we staan samen op één centrale infostand. Bij ons (hal 1, stand 1000) geen verkoopspraat, maar wel steengoed advies waar je echt mee verder kan. Kom dus zeker langs op de stand of tijdens één van onze demo's, tastings en andere activiteiten

Twee sectororganisaties: twee keer zoveel advies

Horeca Forma 

 • Onze vormingsconsulenten zijn er om jou te matchen met een training die echt bij je past. Maak gebruik van hun opleidingsadvies én van hun computerskills, want ze schrijven je ter plaatse in. Dat bespaart je weer wat administratie en tijd. Neem al eens een kijkje tussen onze 100 trainingen.
 • De laatste tijd stijgt de vraag naar opleidingen op de werkvloer, voor een groep van werknemers: onze zogenaamde bedrijfsopleidingen. Vreemd is dat niet, want deze formule heeft veel voordelen: werken met eigen materiaal, iedereen leert hetzelfde, oefeningen toepassen op de werkvloer, echte problemen en situaties aanpakken, ... Wil je dit ook testen in jouw bedrijf? Kom het bespreken tijdens de expo en we maken er werk van.
 • Heb jij ons inspirerend magazine al op papier gezien? Kom jouw exemplaar afhalen op de stand

Horeca Vlaanderen 

 • Horeca Vlaanderen organiseert o.a. vragensessies over juridische kwesties. Vragen over de arbeidscontracten, het brouwerijcontract, enz: juriste Eve helpt je graag.
 • Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, komt geregeld langs om te horen wat er leeft bij horecaondernemers.
 • Doorlopend informeren de regiocoördinatoren je over de voordelen voor Horeca Vlaanderen-leden.

Ontdek alle plannen van Horeca Vlaanderen op www.horecavlaanderen.be of via Facebook.

Horeca Forma beurs Horeca Expo

Op onze stand: juridisch advies, info over Horeca Vlaanderen-lidmaatschap, bedrijfsopleidingen op jouw maat, inschrijvingen voor opleidingen. Kom langs in hal 1, om de hoek aan de inkom (stand 1000 op je plan).

Demo's, tasting en andere activiteiten

Tijdens Horeca Expo zie je verschillende Horeca Forma-trainers in actie. Bekijk de planning:

Zondag 17/11

Maandag 18/11

Woensdag 20/11

Activiteiten op zondag 17/11

Tasting met Piet Vansteenbergen

Foodexpert Piet Vansteenbergen goochelt met innovatieve ingrediënten en technieken. Zowel op zondag als maandag kan je zijn creaties degusteren op onze beursstand. En uiteraard vertelt Piet je met plezier over zijn foodtrainingen.

 • Op onze stand (hal 1, stand 1000)
 • Zondag 17/11 doorlopend van 13u-16u. Kom gewoon langs!

Activiteiten op maandag 18/11

Seminarie: een shotje Instagram Inspiratie

Ben je stiekem jaloers op die creatieve Instagramprofielen van andere restaurants? Waarbij het reacties en likes regent? Je denkt “dat wil ik ook”… maar het idee dat je daar uren mee bezig bent, schrikt je af? Na dit seminarie keer je huiswaarts met concrete tips om je Instagramprofiel, je posts en stories te pimpen

 • Skylounge, hal 1 (boven onze stand)
 • Maandag 18/11 van 14u tot 15u. Aansluitend (vrijblijvend): persoonlijke screening van je Instagramaccount door een expert.
 • Schrijf je vooraf in om zeker te zijn van je plaats. Bij inschrijving krijg je een gratis toegangscode. Registreer je hier.
social media inzetten voor je zaak

Maandag 18/11 krijg je een gratis shotje instagram inspiratie voor je horecazaak.

Tasting met Piet Vansteenbergen

Foodexpert Piet Vansteenbergen goochelt met innovatieve ingrediënten en technieken. Zowel op maandag als zondag kan je doorlopend zijn creaties degusteren op onze beursstand. En uiteraard vertelt Piet je met plezier over zijn foodtrainingen.

 • Op onze stand (hal 1, stand 1000)
 • Maandag 18/11 doorlopend van 11u-14u. Kom gewoon langs!

Tasting: koffie en chocolade, diversifiëren in smaak, textuur en aanbod

Peter Hernou toont je hoe te werken met cold brew coffee, nieuwe chocoladetrends en infusen. Hoe met verschillende technieken te werken in koude en warme dranken. Koffie en chocolade, beide werelden smelten samen of worden creatief apart gebruikt. 

 • Coffee & Tea Academy, hal 2
 • Maandag 18/11 van 14u30 tot 15u30.
 • Als je op voorhand registreert, ontvang je een gratis ticket voor de expo. Registreer je hier.

Activiteiten op woensdag 20/11

Food & Beverage berekening: verkorte versie

Een duidelijk zicht op de F&B-kosten is een must voor elke horecazaak. Op onze hulp kan je rekenen! We laten je kennismaken met de online F&B-app van Guidea, tonen concrete voorbeelden, geven tips om je eigen receptenfiches op te stellen enz.

 • Skylounge, hal 1 (zaal boven onze stand)
 • Woensdag 20/11 van 11u tot 13u
 • Registreer je hier en krijg je ticket voor de beurs erbij. Zelfstandigen zonder personeel kunnen zich aanmelden via de website van Horeca Vlaanderen
Opleiding F&B berekening Horeca Forma

Woensdagmiddag trakteren we op een verkorte versie van de zeer populaire training F&B berekening

Masterclass met Nicolas Decloedt: gastronomisch koken met groenten

Tijdens Horeca Expo verwent Nicolas Decloedt je met gastronomische groentegerechten, compleet met cocktailpairing. Dit moet je proeven!

 • Chef's Place, hal 8
 • Woensdag 20/11 van 11u30-12u30
 • Meld je hier aan en krijg je toegangscode voor Chef's Place.

Masterclass met Peter Hernou: koffie en chocolade, overheerlijk in keuken en zaal 

Woensdag organiseert onze barista-expert Peter Hernou samen met  chocolatier Patrick Aubrion een exclusieve koffie en chocolade demo & tasting.

 • Chef's Place, hal 8
 • Woensdag 20/11 van 16u - 17u
 • Meld je hier aan en krijg je toegangscode voor Chef's Place

Horeca Expo vindt plaats van 17 tot 21 november in Flanders Expo, dagelijks vanaf 10u30 tot 19u (m.u.v. donderdag, dan tot 17u). Alle praktische informatie vind je op www.horecaexpo.be.

Nog op zoek naar een toegangskaart? Wij hebben nog gratis kaarten ter beschikking voor horecawerkgevers en -werknemers. Vraag ze aan via forma@horeca.be. Max 2 per onderneming en zolang onze voorraad strekt.