Unieke opleiding: Witloof op de kaart
Terug meer witloof op de kaart!
Witloof is een lokaal en authentiek product waar we terecht trots op moeten zijn en daarom mag het meer en gevarieerder op menukaarten staan. Daarom organiseert Toerisme Vlaams-Brabant samen met Horeca Forma een unieke opleidingsdag rond witloof, voor zowel (hulp)koks als zaalpersoneel. Want storytelling werkt!
Hoe ziet deze smaakvolle en witloofrijke dag eruit?
We starten de dag bij Rudi en Wim Van Ingelgom, vader en zoon telen witloof op innovatieve en moderne manier het ganse jaar door. Vervolgens gaan we langs bij een Danny en Bieke Schoevaerts, zij telen Brussels grondwitloof dat van oktober tot maart beschikbaar is. Nieuwsgierig? Je kan alvast kennismaken met de telers dankzij deze filmpjes:
’s Middags lunchen we in het centrum van Kampenhout bij chef en brouwer Kris Smedts van het Labo Café. Hij serveert er voor ons witloofpizza en een witlovbiertje.
Na de middag zijn er 2 workshops die tegelijkertijd lopen:
- Voor de (hulp)koks: een kookworkshop met groentechef Pieter-Jan Lint waarin hij je innovatieve en verfrissende smaakcombinaties met witloof laat zien.
- Voor het zaalpersoneel: Witloofbeleving aan tafel met hospitality expert Kevin Strubbe. Hoe vertel & verkoop je het witloofverhaal aan de gasten?
We eindigen met een netwerkmoment waarbij we de gemaakte recepten proeven.
Datum en locatie: 2 februari 2022 in Kampenhout
Programma:
9 tot 10.30u: Ontvangst bij hydrotelers Rudi & Wim
10.45 tot 12u: Bezoek witlooftelers Danny & Bieke
12.15 tot 13u: Verplaatsing en witlooflunch Labo Café
13u tot 16u: Kookworkshop/Inspiratiesessie
16u tot 17u30: Netwerkmoment met de resultaten van de workshops
We verplaatsen ons tussen de locaties met auto’s (wie met openbaar vervoer komt, kan meerijden met de organisatoren).
Mee te nemen voor de kookworkshop: messen & schort
Wil je graag deelnemen?
Laat deze kans niet schieten en leer alles over ons witte goud.